Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Ilmaisjakelulehdetkö ovat laillista spämmiä?

Kirjoitettiin
Päivitettiin 13. toukokuuta 2016 kello 12.23

Ilmaisjakelulehden toimittaminen postilaatikkoon tai -luukkuun on jatkossa sallittua vaikka luukussa tai laatikossa lukisi ettei spämmiä haluta ottaa vastaan. Tällaiseen väitteeseen olen törmännyt pariin otteeseen parina viime päivänä. Ehkä se on totta. Olkoon niin tai näin. Olen kiinnostunut enemmänkin siitä minkälaisia vastatoimia laillistetun spämmin uhriksi joutunut henkilö voi toteuttaa. Ehkä postilaatikkoon taikka -lokeroon voi laittaa parkkipaikoilla usein kummittelevan "tarkastusmaksumuistutuksen", että jos roskapostia tulee niin siitä peritään 50 euron käsittelymaksu, tai jotakin sen suuntaista. Ehkä roskapostin voisi levitellä luontoon. Mitä useampi heittää spämmit tuulten vietäväksi, sitä synkempi mielikuva kuluttajille tulee mainoslehdessä mainostettavasta yrityksestä tai palvelusta — ehkä. Tämä vaihtoehto aiheuttaa ns. kollateraalista damagea ympäristölle, mutta taistelussa mielipuolisuutta vastaan se voi olla hinta joka on maksettava.

Päivitys 13.5.2016: Suomen Suoramainonta Oy:n lehdistötiedotteessa kerrotaan, että heidän jakelijansa tulevat kunnioittamaan kotitalouksien toivetta olla vastaanottamasta osoitteetonta jakelua. Tiedotteessa mainitaan muun muassa kuinka epäselvyydet voivat olla mahdollisesti työturvallisuusriski jakelutyöntekijöille.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Ilmaisjakelulehdetkö ovat laillista spämmiä?" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1296 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi