⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Insurgency-pelin tulevaisuus

Onpas nykypäivänä pelottava nimi tuo Insurgency. Jotteivät pollarit ja miehet mustissa hukkaa turhaan työaikaansa, haluan tässä alussa selvittää kirjoittavani videopelistä enkä mistään muusta.

Taktinen ensimmäisen persoonan ammuskelupeli Insurgency päätyi vaikeuksien kautta voittoon feilattuaan pari vuotta aiemmin rahoituksen saamisessa Kickstarterin kautta. Insurgency pääsi Steamiin. Steam promoaa tätä tietokonepeliä ja pelin kehittäjät saavat vuosien uurastuksesta viimeinkin tuloja. Sen innoittamana Insurgencyn develoopperit pyrkivät tuomaan esiin kuukauden tai kahden kuukauden välein päivityksiä. Tässä on tietoja niistä päivityksistä.

Kun Insurgency oli vielä kehitettävänä, jotkut fanit olivat voineet sponssata projektia ostamalla pelistä kehitysvaiheessa olevan version. Steamiin päätyessään pelin hintaa päädyttiin laskemaan hieman. Sen takia varhaisen vaiheen tilaajille aiotaan järjestää jotain ekstraa, mutta mitä, sitä ei ole vielä päätetty. Pelin koodarit ja suunnittelijat olivat ennen julkaisua pyrkineet toteuttamaan mahdollisimman paljon näistä alla mainituista asioista. Hinnan laskemiseen vaikutti osaltaan se, ettei näitä juttuja saatukaan ajoissa valmiiksi. Luvassa on tulevien kuukausien aikana seuraavaa:

  • Säännöllisiä päivityksiä peliin sisältäen juttuja, jotka liittyvät pelattavuuden parantamiseen, käyttökokemuksen ehostamiseen ja bugien fiksaamiseen.
  • Suurempia sisältöpäivityksiä 1–2 kuukauden välein. Tähän kategoriaan kuuluu kokonaan uusien pelikenttien tuuttaaminen ulos. Insurgencyn modiajoilta aiotaan ehkäpä kaivaa vanhoja kenttiä ja jalostaa niitä. Lisäksi sisältöpäivityksiin kuuluu uusien pyssyjen ja toiminnallisuuksien kehittäminen
  • Modausyhteisön tukemista jatketaan järjestämällä esimerkiksi pelikenttäkilpailuja kuten Red Orchestran kanssa on tehty, sekä lisätä Steam Workshop -tuki ja muuta tällaista.
  • Peliin tulee uusia aseita ja niihin lisäosia, kuten kranaatinlaukaisimia ja bipodit.
  • Pakettiin tulee uusia pelihahmoja nykyistä laajimmilla kustomointimahdollisuuksilla ja realistisemmilla vaihtoehdoilla. Esimerkiksi jos pelikenttä sijoittuu Irakiin, pelihahmot tulevat olemaan erilaisia kuin Somaliaan tai Afganistaniin sijoittuvassa kentässä.
  • Pelihahmon eli avatarin näkymän kehittäminen. Kehittäjät haluavat, että pelaaja voi nähdä pelihahmonsa jalat ym. eikä vain pelihahmon käsittelemää asetta.
  • Ideapankkiin on talletettu myös sellainen juttu, että halutaan luoda automaattinen suojautumissysteemi, joka huolehtii pelaajan puolesta siitä, että tähtäimen läpi katsottaessa pelihahmon seisoma- tai kyyristymäkorkeus vastaa edessä olevan "suojan" (esim. tynnyri tai auto) korkeutta.
  • Tilastointiin tulee parannuksia. Maailmanlaajuiset pelaajatilastot ovat tulossa.
  • Uusia saavutuksia (luultavasti tarkoittaa Steamin saavutushommaa) aiotaan asettaa.
  • Pelin päävalikkoon tullee sellainen lisälehti kuin Personal Items. Sieltä voi seurata omia tilastoja, tuunata omaa sivuasetta ja katsella minkälaisia saavutuksia on kerätty.

Näiden lisäksi tulee muitakin juttuja. Insurgency yritetään saada tukemaan Linuxia ja Steam Machinea, myös Oculusta sekä Twitch-palvelua. Tekoälyä yritetään koodata paremmaksi. Samoin pelihahmojen animaatioita. Source-pelimoottoriin aiotaan tehdä bugikorjauksia ja säätöjä.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta