⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

JAMK kouluttaa jatkossa pelialan ammattilaisia

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 03.24

En yleensä välitä tiedotteita, mutta tämä Espressistä tullut uutinen pelialaan panostamisesta sopii aika hyvin tämän blogin aihekattaukseen.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelman tradenomiopiskelijat voivat jatkossa suunnata osaamistaan mobiili- ja www-pohjaisten pelien suunnitteluun ja toteutukseen. Peliala on kasvava ala, eikä Keski-Suomessa juuri ole ollut kattavaa opintotarjontaa alalle. Yritykset kuten Rovio ja Supercell ovat osoittaneet, että peliteollisuudessa on paljon potentiaalia. Kouluttamalla peliosaajia Jyväskylässä vahvistamme pelialan kehitystä maakunnassamme — ja koko Suomessa, kertoo lehtori Mika Karhulahti.

Nuorilla on valtava motivaatio pelaamiseen ja sitä kautta myös pelien suunnitteluun ja toteutukseen. Pelien tekemisessä opittavia taitoja kuten ohjelmointiosaamista voi hyödyntää myös muilla sektoreilla, vaikka ei pelialalle päätyisikään. Pelien kautta opiskelu on usein mielekkäämpää ja motivoivampaa, tietää Karhulahti.

Opintojen aikana opiskelijat suunnittelevat, toteuttavat ja kaupallistavat pelejä eli osallistuvat tuotekehitys- ja liiketoimintaprosessiin kokonaisuudessaan.

Pelien toteuttaminen vaatii varsin monipuolista osaamista. Tärkeää on tarina, muistuttaa Karhulahti. Peliprojekteihin osallistuvien opiskelijoiden roolit voivat olla esim. pelisuunnittelija, pelikehittäjä, äänisuunnittelija, animoija, graafinen suunnittelija, tuottaja tai käsikirjoittaja.

Hakuaika tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan on 4.3.–3.4.2013 ja aloituspaikkoja on 40 uudelle opiskelijalle. Valmistuneiden tutkintonimike on tradenomi.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta