Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Johannisberg — iceberg

Kirjoitettiin
Päivitettiin 28. syyskuuta 2015 kello 19.37

Tii-taa-nic! Rautavuori, rautakuori… Pömppövatsat järjestävät Porvoon Johannisbergiin vastaanottokeskusta. Sama juttu Loviisassa, Lapinjärvellä, Turussa ja joka puolella Suomea. On erikoista elää länsimaisen kulttuurin viime hetkiä. On erikoista ajatella, että paljon myöhemmin minun, jos luoja suo (ja se ei ole kristittyjen), harmaalettisenä ukkona katsoessani ikkunalasin läpi on hankalaa tunnistaa näkemääni Suomeksi. Kysyin Turun kaupungin viestintäjohtajalta minkälaisia kaupunkiin saapuneet turvapaikanhakijat ovat. Vastaukseksi sain nämä sanat: Suurin osa nyt kaupunkiin tulleista on irakilaisia nuorehkoja miehiä, suurin osa kuuluu sunni-muslimeihin. Tämä on tietoni Maahanmuuttovirastolta noin viikon takaa. Turussa turvapaikanhakijat saavat liikkua vapaasti kaupungissa kuten muutkin. Liikkumista ei ole rajoitettu. Turun kaupunki ei ole hankkinut ostopalveluna turvallisuuspalveluita tilanteen takia.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Johannisberg — iceberg" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Kommentit

Blogiin ei nyt oteta vastaan uusia kommentteja, sillä käyttämäni Web-palvelin tapaa jättää lähettämättä sähköposti-ilmoituksen kun joku tallentaa uuden kommentin. Siksi en pysty moderoimaan kommentteja kunnolla. Kommentointi tulee mahdolliseksi myöhemmin. Tämän jutun saamat kommentit näkyvät alapuolella.

Kensu kirjoitti 1. lokakuuta 2015

Kävin asukkaille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Aihe jakoi johannisbergiläiset tiukasti kahteen leiriin: https://youtu.be/InYkC8SqBLk

Petri kirjoitti 3. lokakuuta 2015

Kiitos videosta! Katson sen pian.

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi