⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Johdannon muotoileminen WordPressissä

WordPressillä julkaistujen sivujen yhteyteen voi tallentaa Ote-kenttään jonkinlaisen klipin, joka voidaan näyttää esimerkiksi yksittäisen sivun alussa ja muotoilla se jotenkin erilaiseksi kuin varsinainen leipäteksti. Johdanto voidaan esimerkiksi laittaa vähän isommalla fonttikoolla kuin muu teksti, tai se voidaan kursivoida. Taivas, tai ainakin tekniikan rajat, on kattona. Sitä ennen johdanto pitää jotenkin saada sellaiseen kondikseen, että sitä voidaan muotoilla CSS:n avulla. Tätä tarkoitusta varten WordPress tarjoaa mahdollisuuden tunnistaa, onko otetta olemassa, ja jos on niin se voidaan kääriä vaikkapa div-lohkon sisälle.

Koska WordPressissä voidaan PHP-koodin avulla bongata, onko se johdantoteksti kirjoitettu vai ei, sivun lähdekoodiin ei tule turhaa tyhjää div-lohkoa. Tyhjäkin div voi aiheuttaa CSS-muotoiluista riippuen liikaa marginaalia, jonkinlaisen reunaviivan tai muuta visuaalista hämmingveitä. Tämän jankutuksen päätteeksi koodiesimerkki, jolla homma hoituu "loopin" sisällä:

<?php
if (has_excerpt()) {
$johdanto = get_the_excerpt();
echo '<div class="johdanto">'.$johdanto.'</div>';
}
?>

Tämä koodi toimii ainakin viimeisimmällä WP:n kehitysversiolla. Koodi suorittaa siis ensimmäisellä rivillä tsekkauksen, jolla selvitetään onko johdanto kirjoitettu. Jos se ehto täyttyy, johdanto imaistaan muuttujan $johdanto sisälle. Sen jälkeen se voidaan ympäröidä esimerkiksi juuri div-palikalla.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta