Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Jules Vernen kuulento vuonna 186*

Kirjoitettiin
Päivitettiin 22. lokakuuta 2016 kello 13.12

Tieteiskirjailija Jules Verne kirjoitti vuonna 1865 kahteen osaan jaetun tarinan. Tarinan ensimmäisessä osassa Yhdysvalloissa toimiva Gun Club valmisti valtavan maahan upotetun tykin. Sen sisälle pantiin räjähdysaineita. Räjähteiden päälle laskettiin alumiinista valettu ontto ammus. Ammuksen sisälle meni kolme miestä, kaksi koiraa ja kanoja. Tämä tarina lipoo hyvin pitkälti sitä rataa, jonka suoritti Apollo 8 loppuvuodesta 1968. Kummassakin päädyttiin kiertämään Yön Kuningatar, kuten Jules Verne Kuuta kutsui, jonka kierrettyään seikkailijat sutsisatsattiin takaisin kotikonnuille lätsäyttämällä alus mereen.

Verne yritti kirjoittaa tarinansa silloin 151 vuotta sitten mahdollisimman uskottavasti, siis tavallaan käsikirjoitukseksi miten hän arveli avaruuslennon voitavan tehdä. Tarinassa on muutamia nykypäivän lukijaa huvittavia juttuja, kuten tykillä laukaisusta selviäminen kohtalaisen ehjin nahoin, avaruusaluksen ikkunan avaaminen useaan otteeseen mm. roskien hävittämiseksi, ja kuinka painovoima lakkasi vaikuttamasta vain hetkellisesti avaruusmatkan puolivälissä.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Jules Vernen kuulento vuonna 186*" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1291 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi