⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Kahvipapujen paahtojen eroavaisuudet

Eroavaisuudet näkyvät tässä kuvassa. Tykkään tummapaahtoisesesta kahvista. Välillä kokeilen vaaleampiakin sortteja ja usein petyn niihin. Niin viimekin kerralla, ja sitä edellisellä. Kuvassa näkyy taustalla tummapaahtoisia kahvipapuja, etualalla etovia vaaleapaahtoisia.

Taustalla tummapaahtoista kahvia, etualalla vaaleanruskeita vaaleapaahtoisia papuja.

Hain aamulla Mandragorasta tilaamani kilogramman kokoisen kahvipapusatsin. Saksittuani ensimmäisen pussin auki huomasin, että nämä tämänkertaiset pavut ovatkin tummimpia mitä olen tähän mennessä nähnyt. Pavut ovat pieniä, kiiltäväpintaisia. Kyseessä on Cafetorian paahtama Napoleon-sekoitus. Ranskalainen paahto, luomumalli. Pussukan kyljessä lukee:

Sensaatiomainen sekoitus on valmistettu kahdesta tunnetuimmasta kahvistamme: Gran Palomarista (Peru) ja batakista (Sumatra). Anna kahvin syvän aromin, erinomaisen voimakkuuden ja katkeransuloisen ("bittersweet") jälkimaun ilahduttaa.

Gran Palomaria löytyy jauhettuna ainakin Kitumarketin hyllystä. Yllä olevassa valokuvassa näkyvät vaaleapaahtoiset pavut ovat ainakin puolet suurempia kuin ranskikset. Vaaleapaahtoinen on El Salvadorista ja sieltä tarkemmin alueelta Juayúa, Sonsonate. Ne ovat noin 1,5 kilometrin korkeudessa kasvavista pensaista riivittyjä. Eikä se maistu kahvilta. Hädin tuskin juomiskelpoista.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta