⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Kauttaviiva URL-osoitteen loppuun

Tämä vinkki toimii lisäämällä nettisivuston käytössä olevan .htaccess-tiedoston sisälle pari riviä koodia. Koodin avulla saadaan ympättyä URL-osoitteiden loppuihin kauttaviiva. Käytän tätä koodiesimerkkiä toistaiseksi ainoastaan yhdellä nettisivustolla, osoitteessa www.kierrätyskeskus.com sijaitsevassa hakemistossa. Ajattelin käyttää samaa koodia myös tässä blogissa, jota nyt pläräät, mutta tulin toisiin ajatuksiin. Huomasin, ettei pelkän kauttaviivan lisääminen tee autuaaksi, sillä osa URL-osoitteista Textpatternissa on syväkoodattu.

Textpatternissa blogimerkinnän loppuun voi olla vaikea pakottaa kauttaviivaa, sillä osa julkaisujärjestelmän luomista linkeistä on hankala muuttaa viittamaan "oikeaan" vinoviivalliseen osoitteeseen. Esimerkiksi jos haluan lisätä yksittäisten blogimerkintöjen yhteyteen automaattisesti luotavan sivutuksen, jonka avulla käyttäjä voisi päästä edelliseen ja seuraavaan blogimerkintään, olisi kauttaviivan lisääminen aika hankalaa. Se voisi olla mahdollista jonkinlaisen etsi ja korvaa -toiminnon avulla. Joka tapauksessa tässä on se .htaccess-tiedostoon lisättävä koodi, jolla URL-osoitteen loppuun voi pakottaa kauttaviivan:

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.[^./]+$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(.*)/$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.xn--kierrtyskeskus-9hb.com/$1/ [R=301,L]

Esimerkkikoodin viimeisellä rivillä viitataan kintaalla kierrätyskeskushakemistosivustoon. Se on ainoa kohta tässä koodivinkissä, joka on syytä vaihtaa omia tarpeita vastaavaksi. Lisäksi jos nykyisessä sivuston .htaccess-tiedostossa on jo kertaalleen mainittu RewriteEngine On, tästä koodiesimerkistä saman rivin voi huoletta poistaa.

Tietoa kirjoittajasta