⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Käyttäjän informoiminen siitä, millä alasivulla hän on

Ennen Kuopassa.netin avaamista blogiksi annoin tämän domainosoitteen uudelleenohjautua Kuopassa.comiin. Nyt muutaman päivän ajan tekstiä kirjoiteltuani on blogiin ilmestynyt parikymmentä sivua tekstiä. Etusivulla listataan viisi tuoreinta kirjoitusta. Alasivuilla listataan toiset viisi ja niin etiäpäin. Siinä vaiheessa kun tuollaisia alasivuja alkaa olemaan useita, voi olla hyödyllistä kertoa käyttäjälle, että missä mennään. Voidaan laittaa näytille vaikkapa avoimena olevan sivun numero ja sivujen yhteenlaskettu määrä. Se on mahdollista Textpatternissa parin pluginin avulla.

Jos päädyt pläräämään alasivua, jossa listataan viisi vanhaa blogimerkintää, näkyy alasivun yläosassa jotain sellaista kuin Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/5. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset. Tuossa tekstissä päivitetään automaattisesti sekä numero 2 että kauttaviivan oikealla puolen olevan numero, joka on toistaiseksi 5. Nämä kaksi tietoa saadaan näkyville asentamalla rsx_page_number. Tuon lisäksi pitää jotenkin saada näkyville yllä lihavoituna näkyvä teksti, jotta se ei ilmesty blogin etusivulle, vaan ainoastaan listausten alasivuille. Se on mahdollista wet_if_page-pluginin avulla. Nämä kaksi liitännäistä ovat voimakas valjakko, jota voidaan käyttää myös esimerkiksi title-tagin sisällä, kuten on tehty tässäkin blogissa. Nämä sivunumerojutut saadaan aikaiseksi tällaisella konstilla:

<txp:wet_if_page page="1">
<txp:else />
<txp:if_article_list>
<txp:rsx_page_number />/<txp:rsx_last_page_num />
</txp:if_article_list>
</txp:wet_if_page>

Tuo koodikikkare on täynnä ehtolauseita. Ne pyrkivät tunnistamaan onko käyttäjällä avoinna etusivu vai alasivu. Jos on avoinna alasivu, katsotaan onko se listaussivu vai yksittäinen sivu. Jos on listaussivu, näytetään tagit <txp:rsx_page_number />/<txp:rsx_last_page_num />. Noista tageista vasemmanpuoleinen on avoinna oleva sivunnumero, oikealla puolen puolestaan yhteenlaskettu sivujen määrä. Tätä koodia voi soveltaa esimerkiksi siten kuten on tässä blogissa tehty.

Tietoa kirjoittajasta