Jos koulut ovat olleet kiinni ”vallitsevan tilanteen vuoksi”, ja koululaisille on järjestetty etäopetusta netin kautta, silloin koululaiset ovat saaneet opetusta vallitsevan tilanteen aikana. Jos etäopetus on ollut pakollista, siis sellaista, että siihen osallistumatta jättäminen aiheuttaa sanktioita, kuten pudotuksen koulutodistuksen arvosanoihin, on esille nostettava yksi asia:
- jos kullekin koululaiselle, jonka on odotettu osallistuvan etäopetukseen, ei ole järjestetty tasa-arvoista konstia (päätelaitetta ja nettiyhteyttä) osallistua opetukseen, on kyse etenkin pienituloisten vanhempien lapsia syrjivästä toiminnasta. (Oppilaat on asetettu keskenään epätasa-arvoiseen asemaan.)
Tämän ongelman voi korjata helposti myöntämällä:
- etäopetukseen osallistuminen ei ole ollut pakollista. Siihen osallistuminen tai siihen osallistumatta jättäminen ei vaikuta esimerkiksi koulutodistuksen arvosanoihin.
Jos opetus on ollut luonteeltaan vapaaehtoisuuteen perustuvaa, ovat koululaiset vallitsevan tilanteen varrella olleet lomalla. Näin ollen oppilaiden on, jotta he pysyvät opetusohjelmassa, joko luovuttava kesäloman pitämisestä, tai esimerkiksi suoritettava oppitunteja normaaliin nähden kaksinkertainen määrä kunnes lomailtu aika on korvattu. Jos normaalissa kouluviikossa on noin 30 tuntia, silloin oppilaiden on tehtävä 60-tuntisia kouluviikkoja.
No joo, ehkä unohdin jotain. Näyttää olevan muodissa, että uusien autojen värit ovat haalean kahvin ruskeita.