⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Yksi kirje pysäytti Suomen ulkomaantuonnin ja -viennin

Kirjoitettiin
Päivitettiin 11. kesäkuuta 2014 kello 14.10

Venäläisestä varustamosta lähetetty kirje pysäytti Suomen satamat. Yksi kirje. Mitä tapahtui? Annapa Iltalehden yhdessä Suomen Tietotoimiston kanssa parhaan osaamiskykynsä mukaan valottaa tapahtunutta: venäläinen kirje sisälsi jotain järkyttävää, tai ehkei sisältänyt, ja sen kirjeen saatuaan siitä välittyi sen vastaanottajalle ikäviä viboja, tai ehkä ahtaajilla on muuten vain känkkäränkkäpäivä.

Mystistä kirjettä käsittelevässä uutisessaan Iltalehti kirjoittaa: Kirjeen sisältöä hän (Röyttän sataman pääluottamusmies Jarmo Pekkarinen) ei halua avata. Jarmo Pekkarisen mukaan sataman pääluottamusmiestä ei ole uhattu koskaan aiemmin.

Suomen satamien pysäyttäminen tämän asian vuoksi on hyvin kummallista. Sen lisäksi uutisessa käytetty sanavalinta on kummallinen. Mitä tarkoittaa kun uutisessa kerrotaan, ettei Pekkarinen halua avata kirjeen sisältöä? Tarkoittaako se, ettei hän avata kirjettä vai eikö hän halua kertoa kirjeeseen kirjoitetuista asioista julkisuuteen?

Pidän perin omituisena kuinka uutisesta on kirjoitettu sellainen, että lukija joutuu arvuuttelemaan mitä on tapahtunut. Uutisen ei kuulu olla arvoitus eikä satamien ei kuulu mennä lakkoon kirjeen takia.

Tietoa kirjoittajasta