⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Kortin tiedot varastettiin, hän sanoi

Kirjoitettiin
Päivitettiin 12. helmikuuta 2016 kello 00.29

Rollemaan Rolle kertoi torstaina pankkitilinsä sisällön lähteneen karkusille. Hän kertoi saaneensa pankista soiton, jossa hänelle tilitettiin kuinka hänen tililtään oli tehty maksuja ulkomaisille pankkitileille. Sen kuultuaan hän kuoletti kortin. Menettämänsä rahat hän saanee takaisin joidenkin viikkojen kuluttua.

Kirjoituksen lopusta löytyvässä kommenttiosuudessa Jussi linkitti valokuvaan Otto-automaatista, jossa on väitetysti korttien skimmauslaite. Se kuva löytyy tästä. Raunon kommentti sisältää hyviä huomioita: skimmauslaitteita voi olla muuallakin kuin bensiini- ja pankkiautomaateissa, onhan nimittäin sellaisia käsilukulaitteita.

Ässiä

Nordean pankista on asiakaspalvelija yrittänyt tavoittaa minuakin parin päivän aikana, mutten ole ollut puhelimen ääressä hänen soitellessaan. Arvelen asiakaspalvelijan yrittävän kaupata jotakin palvelua. Taikka hän haluaa ilmoittaa, että joku on yrittänyt siirtää rahaa tililtäni ulkomaisille tileille. Se ei onnistu, sillä meikämannella on ässä hihassa. Tai ässiä.

Nordean nettipankissa voi asettaa maarajauksen. Kortti on siis voimassa vain ilmoitetuissa maissa. Minun tapauksessani kortti on voimassa vain Suomessa. Tilapäisen käyttöalueen voi määritellä muutamalla klikkauksella.

Toinen ässä on turvaraja. Nordean nettipankissa voi määritellä kortille kaksi turvarajaa: käteisnostojen ja maksujen turvarajan. Sillä tavalla yhden vuorokauden aikana voi nostaa vain X määrän rahaa, ja tehdä vain X edestä maksuja. Tätä tärkeää asetusta voi rassata menemällä Nordean nettipankissa osioon Päivittäiset raha-asiat → Kortit → Turvarajat.

Kolmas kikka on Electron-kortti. Se ei ole credit card vaan debit card. Sillä ei voi ostaa velaksi.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta