⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Kuinka suojautua happohyökkäyksiltä? (Se on hankalaa.)

Metro-lehti kirjoitti heinäkuussa Lontoossa tapahtuneesta happoiskujen ennätyksestä. Lehden mukaan niitä tapahtui 1,5 tunnin sisällä viisi kappaletta. Alun perin monikulttuurisessa Britanniassa happojen ja muiden syövyttävien aineiden viskaamista uhrien kasvoille on harrastettu kostoksi. Viime aikoina happohyökkäyksiä ovat tehneet myös maantierosvot ja mopedein liikkuvat ryövärit. Tapana on, että rikolliset heittävät happoa uhrin kasvoille ja sitten varastavat esimerkiksi kännykän ja lompakon. Lontoossa sellaisia happoiskuja tapahtui vuonna 2016 yli 450 kappaletta.

Metron mukaan paras ensiapu sellaisen hyökkäyksen jälkeen on huuhdella syövyttävälle aineelle altistunut iho runsaalla vedellä. Ei ole suositeltavaa käyttää huuhtelussa likaista vettä. Aluetta pitää huuhdella viileällä, muttei jäätävän kylmällä, vedellä niin kauan kunnes palamisen tunne hiipuu. Se voi viedä puolesta tunnista 45 minuuttiin. Kaikki hapon tai muun sellaisen aineen kanssa tekemisiin joutuneet korut ja vaatekappaleet on riisuttava. Ihoa ei tule voidella millään aineella. Se luultavasti koskee myös palovammageeliä. Altistunut iho on sikäli mikäli mahdollista kiedottava steriiliin sidosharsoon.

Esimerkki kuinka happohyökkäysten määrän voi pudottaa: sellaisen teon tekijän kiinni saamiseksi on asetettava riittävästi poliisiresursseja niin, että tekijä saadaan todennäköisesti kiinni pian. Sen jälkeen tekijä surmataan toriaukiolla siten, että hänelle juotetaan syövyttävää happoa. Tilaisuus on televisioitava. Jokaiselle katsojalle on muistutettava kuinka vakavan rikoksen tekeminen johtaa rikoksen tekijän elintoimintojen sammuttamiseen. Silmä silmästä.

Tietoa kirjoittajasta