⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Kun verenvuotokuume saapui Eurooppaan — pysy tyynenä ja jatka toimiasi

Kirjoitettiin
Päivitettiin 10. lokakuuta 2014 kello 19.06

Ebola on nyt rantautunut Eurooppaan. Se on maaliskuun jälkeen tappanut 3400 ihmistä Afrikassa. Lokakuun alussa ensimmäinen varmistettu tartunnan saanut tartunnankantaja saapui Eurooppaan. Se on saapunut myös Yhdysvaltoihin. Ensimmäinen eurooppalaiseksi miellettävä ebolan uhri on sairaalatyöntekijä Teresa Romero. Hän käytti suojavaatteita ja -asusteita, mutta taisi hieraista kasvojaan tai silmiään saastuneilla käsineillään.

Kun Romero oli saanut tartunnan, hän kävi ensimmäisten oireiden jälkeen julkisen puolen terveyskeskuksessa ja päätyi sitten 10 päiväksi sairaalaan. Aluksi hänelle ilmaantuneen kuumeen arveltiin johtuvan jostain muusta asiasta. Lopulta hänet kyyditettiin puupääautolla lähisairaalaan, eikä edes ebolaan valmistautuneeseen paikkaan. Vasta hänen oltuaan sairaalassa jonkin aikaa älyttiin järjestää eristys ettei hän pääsisi tartuttamaan muita. Kuusi muuta ihmistä on nyt tuon tädin takia eristyksessä. Lisäksi 50 muuta henkilöä on laitettu tarkkaan syyniin tartuntavaaran vuoksi. Romeron omistama koira saa lopetuspiikin.

Ysäriluvun sketsissä, jonka Big Train tässä alla esittää, nähdään kaksi näyttelijää järjestelmässä tiptop-kunnossa olevaa pöytää. Miehessä on selvästi jotain pahasti pielessä, mutta nainen yrittää käyttäytyä niin kuin kaikki olisi OK. Mies rykii verta ympäriinsä, nainen ei sano mitään. Pöytä aterimineen on yhteiskunta asukkaineen, tuo mies edustaa ebolaa ja sen naisen osuuden haluan jättää oman mielikuvituksesi käsiteltäväksi.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta