Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Ehkä vihdoin järkeviä kuvatiedostojen nimiä Textpatterniinkin

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 13.35

Tällä hetkellä Textpattern-julkaisujärjestelmän kuvatiedostojen nimet ovat numeerisia eivätkä kuvien tiedostonimet sisällä minkäänlaista muuta informaatiota itse kuvatiedostosta. Tämä on esimerkiksi WordPressiin verrattuna iso heikkous. Nähdäkseni Googlen kuvahaku antaa jonkin verran painoarvoa kuvatiedoston tiedostonimelle, joten jos tiedostonimessä on hyödyllinen avainsana, se voi auttaa kuvaa löytymään hakutuloksista. Sillä tavalla käyttäjä hyötyy hänen löytäessään mahdollisimman hyvin hakuun sopivat hakutulokset.

Seuraan aika ajoin osoitteessa forum.textpattern.com sijaitsevaa foorumia, jossa suosikki-CMS:ni käyttäjät ja kehittäjät keskustelevat softan tulevaisuudesta. Bongasin sieltä viestiketjun kuvatiedostojen nimistä. Stef "Bloke" Dawson antaa ymmärtää hänen saattavan julkaista sellaisen liitännäisen, jolla tiedostonimiin saadaan selkoa. Dawson on jo naputtanut smd_thumbnail-nimisen liitännäisen, jossa hän viittaa olevan uutta nimeämistekniikkaa käytössä.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1296 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi