⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Lainahuijari

Kirjoitettiin
Päivitettiin 20. tammikuuta 2015 kello 22.45

Tänään kävelin Suomenkylään ja takaisin. Jalkani ovat muussina. Ja muussista, tai paremminkin soosista, puheen ollen: haluan kirjoittaa hieman soosipäistä. Netissä on kauan pyörinyt kaikenlaisia huijareita. Tämä huijaus ei käsittele kaunottarien lähettämiä kerjuukirjeitä eikä afrikkalaisia prinssejä vailla sitä samaa. Joillakin keskustelupalstoilla ja Facebookissa on julkaistu huonolla suomella kirjoitettuja lainatarjouksia. Alapuolella on eräs lainatarjous, jonka bongasin juuri Sarah Bouchama -nimisen naisen Facebook-profiilista:

Moi
Lainan yksilöiden välillä tarjoaa todella olemassa, koska jos löysin hymy jälkeen useita hylättyjä tiedoston pankissa, tiesin apua ystävä pelottava nainen, joka myönsi minulle lainan 12.000€ ilman mitään komplikaatioita. Ja tunnustukseksi, jonka teen tätä todistusta hänen asiakkaitamme lisäämään ja auttaa niitä, jotka ovat rahaa huolestuttaa. Silloin te, jotka ovat pankkitoiminnan kieltojen, joka olet rahoituksen tarvetta omat huolensa, enemmän kyse ottaa vain yhteyttä huhtikuisen erityisesti osoite seuraavasti: Sähköposti: (sähköpostia en näytä tässä)

(Yllä näkyvässä on alkuperäinen muotoilu. Poistin siitä ainoastaan mailiosoitteen.)

Tällainen lainatarjous voi tuntua monille taivaan lahjalta. Eihän siinä menetä mitään! Voi saada rahaa. Pitää vain lähettää sähköpostia jollekin Sarahille.

On selvää, että juuri tämän lainatarjouksen esittäjä ei itse ymmärrä juurikaan suomea. Tuo yllä näkyvä teksti on koneellinen käännös Google Translatella tai jollakin vastaavalla. Lähdekieli vaikuttaa olleen englanti. Näin ollen voitaneen päätellä, että lainaa tarjoava henkilö ei ole suomalainen, vaan joku ulkomaalainen, joka osaa englantia, tai englanninkin kielinen käännös on luotu jostakin kolmannesta kielestä. Koska löysin alkuperäisen englanninkielisen lainatarjouksen, näen siinä esiintyvistä kirjoitusvirheistä, ettei lainaaja taida puhua taikka kirjoittaa englantiakaan äidinkielenään. Jatketaanpa päättelyä. :-) Lainatarjouksen lopussa oleva sähköpostiosoite viittaa ilmaiseen Ranskan Outlook-palveluun. Ehkä lainantarjoaja on siis ranskalainen, tai puhuu ranskaa. Lainantarjoaja jakaa Facebook-profiilissaan yksinomaan samaa lainatarjoustaan. Sama ilmoitus toistuu kerta toisensa jälkeen tilapäivityksissä. Muuta hän ei julkaisekaan. Hän esiintyy tänään nimellä Sarah Bouchama ja käyttää nyt sähköpostiosoitetta, jonka alkuosa viittaa aivan toista nimeä käyttävään naiseen. Henkilöllä on kavereinaan suomalaisia, afrikkalaisia ja aasialaisia.

Herättääkö luottamusta? Ei minusta, mutta "Sarahilla" on kavereinaan myös suomalaisia poliiseja… Siitä voitaneen tehdä eräs huolestuttava päätelmä:

  1. Kansan kaikista kerroksista löytyy höynäytettäviä.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta