Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Köntsävaroitus

Huomaan täällä blogissa nurisevani asioista niin usein, että koen tarpeelliseksi varoittaa lukijoitani mikäli he ovat saamassa silmilleen valituspitoisen blogipostauksen. Tämä postaus on tunnistettu sellaiseksi. Jos valittaminen ei just nyt inspaa, siirry lukemaan jotain muuta.

Laskuttaminen Ukolla

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 03.22

Käytän Eezyn lisäksi Ukko.fi-laskutuspalvelua. Liityin siihen pian sen avaamisen jälkeen ja olen luonut sen avulla 17 maksulappua, joista viimeisimmän toissa päivänä. Palkkoja systeemistä on tilitetty kymmenkunta kertaa. Näiden kokemusten pohjalta voin suositella Ukkoa: laskutus ja palkanmaksu toimii.

Uuden laskun tekeminen tapahtuu kirjautumalla Ukon extranettiin. Sen jälkeen ulkoasun vasemmasta laidasta löytyy aika yksiselitteinen Luo lasku -linkki, jota napsauttamalla pääsee täyttämään lomakkeen. Siinä valitaan ensimmäiseksi osoitetaanko lasku yritykselle vai yksityishenkilölle. Sitten täytetään yrityksen/yksityishenkilön tiedot; nimi, posti- ja sähköpostiosoite ja nakataanko lappu sähköpostina vai perinteisenä kirjeenä.

Näiden juttujen jälkeen tuunataan laskun tiedot — minä yleensä pistän maksuehdoksi seitsemän päivää. Kun nämä asiat on täytetty, alkaa luovin homma, nimittäin laskurivien tekeminen. Laskuun voi luoda useita rivejä jos on useita tuotteita tai palveluita joista halutaan mammonaa. Koska teen nettisivuprojekteja, laitan omalle rivilleen kunkin projektin tiedot.

Sitten on vielä työn toimialan valitseminen pudotusvalikosta, mahdollisten kulukuittien, ruokarahojen ja kilometrikorvausten sun muiden asettaminen. Lopuksi laskutuslomakkeen alaosasta pitää laittaa rasti ruutuun, että hyväksytään käyttöehdot ja että on sovittu laskutettavan tahon kanssa Ukon käyttämisestä.

Laskun tekemiseen kuluu vähemmän aikaa kuin tämän blogitekstin lukemiseen. :-)

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Laskuttaminen Ukolla" on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 2 kertaa. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1303 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi