⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Latvialaisia vitsejä neuvostovallan ajalta

Näitä netistä löytämiäni vitsejä yhdistäviä tekijöitä ovat tarkoituksellisen kömpelö kerrontatapa ja surkuhupaisuus. Vitsit lienevät peräisin ainakin osin neuvostomiehityksen ajalta. K18.

Miksi Latvian turvallisuuspoliisi kulkee kolmen miehen ryhmissä?
Koska yksi osaa lukea, toinen osaa kirjoittaa ja kolmas pitää silmällä noita kahta intellektuellia.

Latvialainen maalaistyttö kulkee kylätiellä. Paikallinen komissaari ajaa autollaan hänen päältä. Tytön isä on surullinen, koska tytön naittamisesta naapurikylään olisi tullut lahjaksi hieno muuli. Tytön isä menee komissaarin luo ja kysyy häneltä: ”Kuka nyt auttaa perunoiden nostamisessa?” Komissaari antaa hänelle hyvitykseksi neljä perunaa. Samana iltana turvallisuuspoliisi teloittaa tytön isän perunoiden hamstraamisesta.

Mitä yksi peruna sanoi toiselle perunalle?
Mahdoton asetelma, kenellä muka on kaksi perunaa?

Latvialainen haluaa ylittää joen. Hänellä on kantamuksena koira, perunoita ja poikansa ruumis. Hän saa kuljetettua veneellä itsensä lisäksi vain yhden asian kerrallaan. Jos hän jättää koiran perunoiden tai ruumiin kanssa samaan paikkaan, koira syö ne. Se on hyvin surullista. Ja vene on huono.

Tiellä on koiranraato. Tiellä on latvialaisen ruumis. Mitä eroa niillä on?
Koiralla on turkki pitämässä sitä lämpimänä. Sillä on myös vapaus. Ja koira syö paskaa huvin vuoksi eikä vain selviytyäkseen. Niin monta eroa!

Kaksi latvialaismiestä kävelee baariin. Yksi kysyy: ”Haluatko kuulla vitsin?” Toinen mies nyökkää vastaukseksi. ”Lapseni on ruokittu hyvin”, sanoo ensimmäinen mies. Molemmat nauravat pitkään. Sitten he lopettavat nauramisen.

Latvialainen kuulee kuinka oveen koputetaan. Hän huutaisee ovelle: ”Kuka siellä on?” Vastaukseksi kuuluu: ”Tämä on perunantoimittaja. Toimitan ilmaisia perunoita ovelta ovelle”. Mies on iloissaan ja hihkaisee kuinka häntä on siunattu. Hän menee avaamaan oven. Ovella hänelle sanotaan: ”Kunhan vitsailin. Tämä on turvallisuuspoliisi.”

Mitä tapahtuisi jos yhdistäisit latvialaisen ja perunan?
Tämä on pahantahtoinen vitsi, älä viitsi jatkaa.

Latvialainen kehtolaulu: ”Yksi peruna, toinen peruna, yksi peruna, toinen peruna… Sotilas syö perunan ja raiskaa tyttären. Loppu.”

Mies on nälkäinen. Hän varasti leivän tuodakseen ruokaa perheelleen. Saavuttuaan kotiin hän huomaa kuinka asunto on tyhjä. Kaikki on passitettu Siperiaan! Mies on mielissään, sillä hänelle jäi enemmän leipää. Mutta leivässä on mato.

Latvialainen kävelee baariin puudeli yhdessä kainalossa ja salamimakkara toisessa. Hän syö salamin ensin.

Kaksi latvialaista katselee taivaalle. He kuvittelevat miltä pilvet näyttävät. Yksi näkee perunan, toinen näkee mahdottoman unen. Se on sama pilvi.

Bonusvitsi Itä-Euroopasta: Mies löysi taikalampun. Sen avulla hän sai pyytää yhden toiveen itselleen, mutta se tapahtui kaksinkertaisena hänen naapurilleen. Niinpä mies pyysi taikalampulta, että hän menettäisi yhden silmän.

Tietoa kirjoittajasta