⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Lena Muhinan päiväkirjassa avoimeksi jääneet asiat

Leningradin piiritys kesti englanninkielisen Wikipedian mukaan 872 päivää, joidenkin muiden Wikin kieliversioiden mukaan vähän vähemmän aikaa. Se alkoi 8.9.1941. Lena Muhinan (englanniksi litteroitu: Lena Mukhina) päiväkirjan tapahtumat alkavat ennen piiritystä. Ne päättyvät kesällä 1942, jolloin Muhina pääsi junalla evakkoon luultavasti sukulaistensa luo. Hänen päiväkirjansa suomennetussa painoksessa on alkusanat Natoa ja Yhdysvaltoja kritisoivalta Markku Kangaspurolta. Hän on myös Rauhanpuolustajien puheenjohtaja. Rauhanpuolustajat on sellainen vanhojen kommunistien päiväkerho, jonka ajatteleminen tuo mieleeni lähinnä pari Kummeli-sketsiä ysäriluvulta.

Vaiheita, joihin haluan saada vastauksen

Tapasiko hän sodan jälkeen ensirakkauttaan Vovaa tai saiko hän selville mikä oli hänen kohtalonsa? Tyttönen kirjoittaa tuosta pojasta paljon, ettei unohda häntä ja sellaista.

Hän kirjoittaa nähneensä Leningradissa vielä ollessaan Vovan nälkiintyneenä. Tarjosiko Lena omasta vähästään ruokaa hänelle? Hän asui jonkin aikaa tuttaviensa luona ja näki kuinka jollakulla heistä oli Lenan mukaan riittämiin ruokaa, mutta Lenalle ei sitä annettu eikä Lena viitsinyt kysyä. Hän tiesi mikä vaikutus on nälällä ja mikä merkitys ruoan tarjoamisella toiselle on.

Lentokoneiden pommitusten ja tykistön ammusten rikkoessa paikkoja Lena kirjoittaa ikkunoista. Oliko yleistäkin, että Leningradin piirityksen aikana ikkunalasit säilyivät enemmän tai vähemmän ehjinä raameissaan?

Pääsikö hän Leningradista sukulaistensa luo silloiseen Gorkiin?

Perustiko hän myöhemmin perheen ja saiko hän jälkeläisiä?

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta