⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Lyhytosoite blogimerkintään

Tässäpä jälleen juttua Textpatternista, jonka ympärille blogi tuntuu toistaiseksi jääneen pyörimään. Ehkä vaihdan aihetta kunhan siihen on aihetta. Tai kunhan tämä aihe on kaluttu loppuun. Lyhytosoite blogimerkintään, joka on julkaistu Textpatternilla, on melko helppo kytkeä. Testasin hetki sitten sen asentamista ja käyttöön ottamista. Se vei aikaa alle 2 minuuttia. Jos siis haluat helpottaa esimerkiksi kännykkäkäyttäjien elämää, lue lisää.

Lyhytosoite kaipaa toimiakseen parikin eri asiaa, jotka voidaan toteuttaa usealla eri tavalla. Itse päädyin tekemään tämän ruljanssin niin, että asensin ja aktivoin smd_short_url-pluginin. En kuitenkaan halunnut suoraan käyttää sen tarjoamaa tagia, joka liitetään nettisivun lähdekoodissa head-lohkoon, vaan loin oman koodin. Se näyttää seuraavalta:

<txp:if_individual_article>
<link rel="shorturl" href="http://kuopassa.net/<txp:article_id />" />
</txp:if_individual_article>

Kolme riviä koodia! Ei hassumpi saavutus. Tuo koodi menee siis head-elementin sisälle. Se tunnistaa, onko käyttäjällä juuri avoinna yksittäinen blogimerkintä. Jos on, silloin luodaan linkki varsinaiseen lyhytosoitteeseen. Lyhytosoite muodostuu, kiitos aikaisemmin mainitun liitännäisen, nettisivun domainosoitteesta ja artikkelin (tai siis blogimerkinnän) uniikista ID-numerosta. ID-numero luodaan yksinkertaisesti tagilla <txp:article_id />. Eikä muuta tarvita. Tätä ideaa voisi viedä eteenpäin niin, että vaikkapa blogimerkinnän lopussa olisi maininta tästä lyhytosoitteesta.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta