⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tekstilinkkikarusellin luominen TradeTrackerissa

Tässä pikaohje sellaisille henkilöille, joille TradeTrackerin mainosjulkaisijan hallintapaneeli tuntuu sekavalta. Lopputulema on tekstilinkkejä esittävä mainoskaruselli. Pienellä muutoksella tekstilinkkien sijaan voi esittää graafisia bannereita. Systeemi on kaksivaiheinen ja sen ensimmäinen vaihe edellyttää TradeTracker-tiliä, johon kirjaudutaan ja jonka jälkeen luodaan varsinainen karuselli ja lisätään siihen elementit. Toinen vaihe on kopioida karusellin JavaScript-koodi ja lisätä se omalle nettisivulle.

 1. Ensimmäiseksi kirjaudutaan TradeTrackeriin.
 2. Sitten valitaan sinisestä yläpalkista logon alapuolelta Mainosmateriaali ja työkalut.
 3. Sieltä avautuvasta alavalikosta klikataan sitä kohtaa, jossa lukee Mainoskarusellit.
 4. Sen jälkeen napsautetaan linkkiä, jossa lukee Lisää uusi mainoskaruselli. Sen vasemmalla puolen on pieni vihreä plussamerkki.
 5. Tuon linkin napsauttamisen jälkeen avautuu lomake, johon ensimmäiseksi tallennetaan karusellin nimi. Kannattaa valita joku hyvin kuvaava nimi. Esimerkiksi tässä blogissa juuri nyt kirjoittaessani tätä blogikirjoitusta näytetään tekstilinkkejä karusellista, jonka nimeksi annoin KuopassaNetTekstikaruselli. Kun se on nimetty, valitaan lomakkeessa näkyvästä pudotusvalikosta se sivusto, jolla karusellia käytetään. Sen jälkeen valitaan karusellin tyypiksi Tekstilinkkikaruselli. Periaatteessa muita kohtia ei tarvitse rukata, joten karusellin voi tallentaa napsauttamalla *Lisää*-nappia.
 6. Kun karuselli on tallennettu, siihen pitää vielä lisätä mainoksia. Sen voi tehdä esimerkiksi Mainoskarusellin listayhteenveto -sivun taulukossa Toiminta*-sarakkeesta löytyvää kuvaketta napsauttamalla. Kuvakkeen tooltippinä (ohjetekstinä, joka näytetään kun hiiren osoitin viedään kuvakkeen päälle) lukee *Näytä elementit.
 7. Kun sitä on klikattu, avautuu jälleen uusi sivu, jonka yläosasta klikataan linkkiä Lisää uusia elementtejä tähän mainoskaruselliin.
 8. Sieltä sitten mieluisat tavarat karuselliin klikkaamalla mainoksen oikeassa reunassa näkyvää kuvaketta, jonka tooltippinä lukee Lisää mainoskaruselliin.
 9. Kun sitä kuvaketta on napsautettu, avautuu pieni lomake. Valitaan lomakkeesta klikkaamalla yhden kerran haluttua mainoskarusellia (esim. KuopassaNetTekstikaruselli) ja sitten nappia, jossa lukee Lisää.
 10. Kun karuselliin on lisätty mainoksia, generoidaan karusellin JavaScript-koodi. Se saadaan menemällä Mainoskarusellin listayhteenveto -osioon ja napsauttamalla karusellin oikeassa reunassa Toiminta*-sarakkeen alta kuvaketta, jossa lukee *Luo koodi.
 11. Kun koodi on luotu, se näkyy monirivisessä tekstikentässä, josta se on kopioitava kokonaisuudessaan.
 12. Kopioitu koodi lisätään lopuksi omalle nettisivulle. Sitten homma on valmis.
Tietoa kirjoittajasta