⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Mannerheimintien tai -kadun varrella vuokralla olevat toimitilat

Kirjoitettiin
Päivitettiin 17. helmikuuta 2015 kello 21.13

Useissa kaupungeissa on Mannerheimintie tai -katu. Mietin voisiko tuon kadun tai tien avulla tehdä yleistyksiä. Esimerkiksi miten elinvoimainen kaupunki on sen perusteella mitenkäkö (en aio korjata tuota sanaa, se on niin hyvä) paljon kaupungissa on tarjontaa ja kysyntää yritysten vuokrattavista toimitiloista. Jos tarjontaa on enemmän kuin kysyntää, se voi hyvinkin selittyä esim. sillä, että toimitiloista vaaditaan kohtuuttoman suurta vuokraa. Se voi selittyä toki myös sillä, ettei vuokralaisen kannalta juuri sillä alueella käy tarpeeksi asiakkaita… joka on hälyttävää, sillä jos kaupungin keskustassa ei ole asiakkaita niin missä sitten?

Mannerheimilta nimensä saanut katu tai tie on useissa kaupungeissa jokseenkin kaupungin keskustan tai sen ydinalueen halki kulkeva väylä. Sen varrella on tekemieni havaintojen mukaan tyypillisesti runsaasti toimitiloja (liiketiloja, toimistoja). Helsingissä on sellainen Mannerheimintie. Mikkelissäkin toki on sellainen. Vaasassa on, Lahdessa on. Täällä Porvoossakin on. Turussa on. Tampereella ei taida olla… ymmärrettävästi.

Alla näytän muutamia kuvakaappauksia Oikotie.fi-palvelusta. Screenshotit ovat ilmoitetuista vuokrattavista toimitiloista. Punaiset töllikuvakkeet tarkoittavat vuokrattavia kohteita. Paksu oranssi viiva helpottaa hahmottamaan missä se paljon puhuttu tie kulkee.

Mikkelissä 17.2.2015 näkyvillä olevat toimitilailmoitukset Oikotie.fi-palvelussa.

Helsingissä 17.2.2015 näkyvillä olevat toimitilailmoitukset Oikotie.fi-palvelussa.

Turussa 17.2.2015 näkyvillä olevat toimitilailmoitukset Oikotie.fi-palvelussa.

Lahdessa 17.2.2015 näkyvillä olevat toimitilailmoitukset Oikotie.fi-palvelussa.

Porvoossa 17.2.2015 näkyvillä olevat toimitilailmoitukset Oikotie.fi-palvelussa.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta