Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Matikkaa Loviisan tapaan

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.32

Kun Loviisan kaupunginjohtaja veikkaa vuoden 2015 puolella jokaisen loviisalaisen (15 569 henkilöä elokuussa 2012) asukkaan olevan velkaa 2521 euroa, ja kun tulevien vuosien investointitarpeet Loviisassa ovat peräti 27,7 miljoonaa euroa, Loviisan perusturvalautakunta haluaa kaupunkiin pakolaisia Syyriasta. :-D Tämän älynväläyksen takana ovat Thomas Rosenberg ja Pamela Stenberg. Tietysti pakolaisten lisäksi on hommattava maahanmuuttokoordinaattori ja pakolaisohjaaja.

Loviisassa on Mollin sivujen mukaan nyt 15 avointa palkkatyöpaikkaa. Töitä löytyy lehtorille, verkkosuunnittelijalle, hammaslääkärille, lypsykarjatilaan harjoittelijalle, laivan lipunmyyjälle, postinkantajalle, raudoittajalle, CNC-koneistajalle, vartijalle, ravintolatyöntekijälle ja siivoojille. Syyskuussa 2013 Loviisan työttömyysaste oli 9,7 prosenttia. Koko maassa oli tuolloin lähes 290 000 työtöntä työnhakijaa.

Voisiko tämän kaiken kääntää jonkinlaiseksi kaavaksi? Ehkä. Loviisan lisäksi Porvoossa ja esimerkiksi Lieksassa on samanlainen meininki. Se menee näin:

Kun velkaa on hirveästi + kun tulot ovat pienemmät kuin menot = tehdään lisää velkaa.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Matikkaa Loviisan tapaan" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Kommentit

Blogiin ei nyt oteta vastaan uusia kommentteja, sillä käyttämäni Web-palvelin tapaa jättää lähettämättä sähköposti-ilmoituksen kun joku tallentaa uuden kommentin. Siksi en pysty moderoimaan kommentteja kunnolla. Kommentointi tulee mahdolliseksi myöhemmin. Tämän jutun saamat kommentit näkyvät alapuolella.

Petri kirjoitti 20. maaliskuuta 2014

Uusimaassa julkaistun syyrialaistamisuutisen asukkailta/lukijoilta saamat kommentit poistettiin ja jutun kommentoiminen suljettiin. Uusimaa on päättänyt, ettei tästä asiasta keskustella.

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi