⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Matikkaa Loviisan tapaan

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014

Kun Loviisan kaupunginjohtaja veikkaa vuoden 2015 puolella jokaisen loviisalaisen (15 569 henkilöä elokuussa 2012) asukkaan olevan velkaa 2521 euroa, ja kun tulevien vuosien investointitarpeet Loviisassa ovat peräti 27,7 miljoonaa euroa, Loviisan perusturvalautakunta haluaa kaupunkiin pakolaisia Syyriasta. :-D Tämän älynväläyksen takana ovat Thomas Rosenberg ja Pamela Stenberg. Tietysti pakolaisten lisäksi on hommattava maahanmuuttokoordinaattori ja pakolaisohjaaja.

Loviisassa on Mollin sivujen mukaan nyt 15 avointa palkkatyöpaikkaa. Töitä löytyy lehtorille, verkkosuunnittelijalle, hammaslääkärille, lypsykarjatilaan harjoittelijalle, laivan lipunmyyjälle, postinkantajalle, raudoittajalle, CNC-koneistajalle, vartijalle, ravintolatyöntekijälle ja siivoojille. Syyskuussa 2013 Loviisan työttömyysaste oli 9,7 prosenttia. Koko maassa oli tuolloin lähes 290 000 työtöntä työnhakijaa.

Voisiko tämän kaiken kääntää jonkinlaiseksi kaavaksi? Ehkä. Loviisan lisäksi Porvoossa ja esimerkiksi Lieksassa on samanlainen meininki. Se menee näin:

Kun velkaa on hirveästi + kun tulot ovat pienemmät kuin menot = tehdään lisää velkaa.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta