Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Liian pitkän merkkijonon rivittäminen (PHP-niksi)

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 03.21

Koodailen pientä hakukonetta nettisivulle. Aion laittaa sen hakemaan MySQL-tietokannasta informatsuunia ja aion laittaa käyttäjän nähtäväksi hänen kirjoittamansa hakulauseen. Hakulause luultavasti on käytännössä vain hakusana, mutta se saattaa olla monikirjaiminen sellainen. Kielessämme kun on taipumusta sellaiseen touhuun, että melkein lauseen kun lauseen voi muotoilla tolkuttoman pitkäksi yhdyssanaksi. PHP-kielessä on onneksi keino katkoa liian pitkät tekstilitaniat. Keinon nimi on wordwrap. Se toimii esimerkiksi näin:

<?php echo wordwrap($etsi,30,'<br />',TRUE); ?>

Jees. Tässä esimerkissä wordwrap toimii esimerkillisesti, sillä rivityksen kohteeksi joutuu niinkin yksinkertainen stringi kuin hakulause. Se on ilmoitettu koodiesimerkissä muuttujana $etsi. Koodiesimerkin hakulausestringi pätkäistään 30 kirjaimen välein. Pätkäisyn jälkeen tulee pakotettu rivinvaihto (eli <br />) ja viimeisin TRUE-sana tarkoittaa jotain sellaista mitä en osaa selittää enkä tajua, mutta jota ilman en saanut pätkäisymaattia toimimaan.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Liian pitkän merkkijonon rivittäminen (PHP-niksi)" on saanut pisteet 5 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi