⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Meta description ja kumppanit nettisivulle

Olen viimeisen vuoden aikana yrittänyt oppia lisää PHP:n saloja. Olen päässyt toteamaan "Osasin, osasin, osasin" ainakin pari kertaa onnistuessani luomaan jotain hyödyllistä. Hyödyttömien keksintöjen piikki sai uuden lisukkeen muutamia päiviä sitten, kun koodasin pikaisesti meta tagi -generaattorin. Linkki viittaa omalle kotisivulleni, joka siis sijaitsee osoitteessa www.kuopassa.com.

Meta tagi -generaattorin avulla on mahdollista melko vaivattomasti luoda yleisimmin käytössä olevat meta tagit nettisivun head-lohkon sisälle. Työkalussa on mahdollista valita luodaanko tagit HTML– vai XHTML-formaatissa. Tuo skripti sisältää meta descriptionin lisäksi meta keywordsit. Muistan lukeneeni Googlen edustajalta, ettei Google enää anna keywordseille minkäänlaista painoarvoa. Google sivuuttaa ne. Työkalussa on keywords-kenttä siksi, että jokin muu hakukone saattaa vielä tykätä avainsanoista.

Textpattern-sivustoilla meta tagien luominen on helppoa. Siitä on kiittäminen rah_metas-pluginia, jolla voidaan dynaamisesti luoda yksittäisiin sivuihin keywordsit ja descriptionit. Tässä blogissa rah_metas toimii seuraavasti:

<txp:rah_metas description_trail=" [&hellip;]"
words="21" maxchars="197" keywords_from="keywords"
relnext="Seuraava" relprev="Edellinen" />

Tuo koodirivi on tarkoitus asettaa head-lohkon sisälle. Se luo tietyn pituisen meta descriptionin leipätekstistä ja tarvittaessa päättää sen nätisti tyyliin [&hellip;] jos tekstiä on enemmän kuin riittävästi. Meta keywordseja varten systeemi koettaa hakea ne Textpatternin Avainsanat-kentästä. Lopuksi tämä plugini luo linkin seuraavaan ja edelliseen artikkeliin alla olevaan tyyliin.

<link rel="next" href="#" title="Seuraava" />
<link rel="prev" href="#" title="Edellinen" />

Otin tuosta esimerkkijtuusta pois varsinaiset URL-osoitteet. Ne tämä plugini luo automaattisesti. Jos avoinna oleva sivu on ensimmäinen tai aivan viimeinen, tai jostain muusta syystä se ei kykene tunnistamaan mikä sivu on sivutuksessa edellisellä tai seuraavalla sijalla, oheista linkkiä ei näytetä ollenkaan.

Tietoa kirjoittajasta