⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Mikael Junger haluaa helpottaa .fi-domainien kaappaamista

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014

Lehdistö ilmoittaa Mikael Jungerin haluavan helpottaa domainosoitteiden kaappaamista. Tilanteessa, jossa joku taho varaa .fi-domainosoitteen ja päättää tai unohtaa rekisteröidä sen uudelleen kun domainosoite vanhenee, Jungerin mielestä verkko-osoitteen vanhan omistajan on hänen niin halutessaan saatava osoite takaisin itselleen. Näin siitä huolimatta vaikka joku toinen olisi sen jo ehtinyt varaamaan.

Tällaista ongelmaa ei synny monien muiden domainien kanssa, koska monien muiden domainien kohdalla sen "omistajuusaikaa" voi lisätä milloin tahansa. Jostakin älyvapaasta syystä .fi-domainien vastaavaa "omistajuusaikaa" ei voi lisätä samaan tapaan. Olen aikaisemmin ihmetellyt tätä blogikirjoituksessani Verkkotunnuksen uusiminen. Viestintäviraston mukaan verkkotunnus on sen määräaikaisuuden vuoksi haluttu säätää niin, että se voidaan uusia vain kuusi kuukautta ennen domainin voimassaolon päättymistä.

Tuo asia on aivan yhtä järkevä kuin männävuosien idea antaa joidenkin verkkopalveluiden olla käytössä vain arkipäivisin työaikaan. Muistan selvästi kuinka joissain julkisen puolen nettisivustoissa oli ollut mahdollista asioida vain tyyliin kello 8–16 välisenä aikana.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta