Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Miksi Google jättää pois http: niistä JS-kirjastoista, joita se hostaa?

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 03.17

Joissain tapauksissa kysymyksen esittäminen on hankalaa, kuten tämän blogipostauksen otsikosta voi todeta. Ihmettelen miksi Googlen hostaamat JS-kirjastot ja muut ovat muodossa <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.0.0/jquery.min.js"></script>? Tuostahan puuttuu http:-pätkä osoitteen alusta. Hieman ihmettelen myös miksi noista on päätetty jättää pois type="text/javascript.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Miksi Google jättää pois http: niistä JS-kirjastoista, joita se hostaa?" on saanut pisteet 6 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1285 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Kommentit

Blogiin ei nyt oteta vastaan uusia kommentteja, sillä käyttämäni Web-palvelin tapaa jättää lähettämättä sähköposti-ilmoituksen kun joku tallentaa uuden kommentin. Siksi en pysty moderoimaan kommentteja kunnolla. Kommentointi tulee mahdolliseksi myöhemmin. Tämän jutun saamat kommentit näkyvät alapuolella.

Rolle kirjoitti 26. toukokuuta 2013

HTML5 ei vaadi enää type="text/javascript" skriptien kutsumisessa, vaan pelkkä script riittää. HTML5:n myötä monen asian merkkaaminen on helpompaa, esim dokumenttityyppi on simppelisti !doctype html. Ilman http:tä mahdollistaa sen että toimii sekä http että https-sivuilla.

Petri kirjoitti 26. toukokuuta 2013

Ahaa, kiitos kun annoit uuden vinkkelin ajatella tuota asiaa. Niinpä se taitaakin olla HTML5:n käyttämistä ajatellen noin. Olen sen verran old school että teen vielä XHTML:n Transitionalilla jos saan itse päättää kumpaa käytetään. :-)

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi