⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Minijääkaappi

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 01.45

Parempia jääkaappiaikoja odotellessa (jos haluat selityksen tälle, lue blogimerkintä Rahan nostaminen Nordnetin tililtä) tilasin hyvin pienen jääkaapin, oikean minijääkaapin, Mulletoi.comin nettikaupasta. Se näyttää olevan tätä kirjoitellessani Mulletoi.comin suosituin tuote, eikä varmaan suotta, sillä kyseessä on kerrankin hyödyllinen tuote kaiken maailman halipulatyynyjen, dynamolaturien ja pelastuskoira-asujen joukossa.

Olen aikaisemminkin tutustunut Mulletoi.comin tuotevalikoimaan. Viimeksi tein niin kun etsin metallinpaljastimia ja löysin kyseisestä verkkokaupasta halpishintaisen "miinaharavan". Sen hinta oli vielä 5.8.2012 Metallinpaljastimet.fi-sivustolle kirjoittamani jutun aikaan vajaat 80 euroa. Nyt sen saa 65 eurolla. En viime vuoden kesällä tilannut halpisharavaa, kun päädyin hieman kalliimpaan Garrettin Ace 250 -malliin. (Jolle ei muuten ole ollut käyttöä vuoteen.)

Asetukset

Minijääkaappi on osuvasti nimetty tuote. Se on hintaansa nähden ihan toimiva ratkaisu esimerkiksi sellaiseen tilanteeseen, jossa halutaan pitää voirasia coolina tai jotain lämmintä ruokaa lämpimänä. Tuotteen mukana tulleen selosteen mukaan laitteella voi todella ylläpitää jonkin asian lämpöä — tuoteselosteen suosituksen mukaan enintään kahden tunnin ajan. Minijääkaapilla ei siis voi kuumentaa eikä kypsentää, vaan säilyttää esineen tai asian lämpötilan jonkin aikaa. Minä käytän kaappia sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen: juttujen viileänä pitämiseen.

Moodin voi valita laitteen oikeanpuoleisesta kyljestä, jonka alanurkassa on kaksi nappia ja reikää. Ylempi nappi on yksinkertaisesti sellainen, jolla valitaan halutaanko kaapin toimivan lämpö- vai jääkaappina. Napissa on vaihtoehdot Hot ja Cold. Sen alapuolella on samaan tapaan toimiva nappula, josta valitaan käytetäänkö DC:tä vai AC:ta. Tätä virtavaihtoehtoa varten löytyy kaksi eri virtajohtoa: toinen käy esimerkiksi auton tupakansytyttimeen ja toinen on tavallinen virtajohto, jolla laite ottaa sähkön seinästä. Näiden kahden nappulan alla on kahdelle eri virtajohdolle liitännät.

Sisältä

Kaapin yläpuolella on muovinen kantokahva. Sen voi nostaa ja laskea. Kaapin etuovessa on vetokahva. Kun kahvaa vetää, ovi aukeaa. Sisältä paljastuu valkoinen tila, jonka voi jakaa horisontaalisesti kahtia muovilevyllä. Muovilevyn voi tuikata kiskoille tai jättää sen pois jos sille ei ole tarvetta. Minijääkaapin ovessa on syystä tai toisesta hyvin pieni lokero. Se muistuttaa oikean jääkaapin ovessa olevaa lokerikkoa, mutta tämä on niin pieni, etten keksi sille mitään järkevää käyttöä.

Ääni

Laitteen ollessa käynnissä sen kyljessä palaa vihreä valo. Siitä syntyy ääntä jonkin verran, mutta vähemmän kuin pöytätietokoneen tuulettimesta. Tai sehän riippuu tietysti minkälainen tietokone on käytössä. ;-) Jääkaapista syntyvä ääni on joka tapauksessa hyvin vaatimaton tasainen humina.

Muuta

Minijääkaapin kapasiteetti on neljä litraa — jääkaappiin mahtuu siis esimerkiksi kuusi normaalikokoista juomatölkkiä. Virrankulutus on 48 wattia. Paketin sisältä löytyy varsinaisen mustan tai punaisen kaapin lisäksi kaksi eri virtajohtoa sekä monikielinen ohjeläpyskä.

Mulletoi.comista tilattaessa tuotteen voi lisämaksusta (11,9 EUR) saada kotiovelle. Tilasin punaisen minijääkaapin keskiviikkoaamuna ja paketille tuli hintaa kotiinkuljetuksen kera 61,8 euroa. Se toimitettiin jo eilen torstaina! Toimitustapana oli Itella Express Flex. Postista soitettiin aamulla ja tiedusteltiin sopivaa toimitusaikaa, jonka jälkeen sain tuotteen sovittuun aikaan mennessä nimmaria vastaan.

Minijääkaapin sisätila on valkoinen. Sinne mahtuu esimerkiksi ruisleipää.
Sisälle mahtuu vaikka mitä, joskin hyvin vähän.

Lähikuva punaisen minijääkaapin
Hallintapaneeli on hyvin yksinkertainen

Lähikuva punaisen minijääkaapin oven kahvasta.
Ovessa on kahva.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta