⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Mitä Iltalehti unohti kertoa Kenian verilöylystä

Jos Iltalehti olisi ainoa lähde, josta tietoja maailman tapahtumista voisi löytää, tietäisimme vain, että Kenian tämänkertainen verilöyly ostoskeskuksessa olisi syystä selittämättömästä suoritettu joidenkin terroristien toimesta ja se olisi kohdistunut asiakkaita kohtaan. Onneksi Iltalehden lisäksi uutislähteitä löytyy ulkomailta. Esimerkiksi Daily Mail kertoo selvästi mikä terroristien tavoitteena oli otsikoimalla juttunsa "All Muslims leave… we only want to kill non-Muslims".

Mikä mahtaa olla Iltalehden motiivina jättää kertomatta uutisessaan näin oleellinen tieto? Tietoja tapahtuneesta on levitetty esimerkiksi Associated Pressin ja Reutersin toimesta. Samoja lähteitä myös Iltis on tässä jutussaan käyttänyt. Iltalehti haluaa vain kertoa suunnilleen mitä on tapahtunut, ja antaa lukijoilleen sellainen vaikutelma niin kuin se olisi tapahtunut selittämättömästi vailla syytä ja tarkoitusta.

On lukijan aliarvioimista jos halutaan jättää vastaamatta uutisessa niinkin merkittävään kysymykseen kuin "mitäs tässä oikein tapahtuikaan, ja miksi?" koska asiat eivät tapahdu tuosta vaan.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta