⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Miten piilottaa turhaa sisältöä kommentoinnin esikatselussa

Huomasin eilen kännykällä surffatessani eräällä nettisivulla, että kommentoinnin esikatseluvaiheessa joudun lataamaan puoli megatavua tavaraa jokaisella esikatselukierroksella. Se ainakin laittoi huolehtimaan siitä, ettei viesti sisällä kauheasti virheitä kun liittymä hörppii saldoa enemmän kuin hermot sallivat. Ajattelin sen takia täällä Kuopassa.netin blogissa tehdä asiat vähän toisin.

Textpatternissa on mahdollista piilottaa nettisivulla julkaistua sisältöä silloin kun ollaan kommentoinnin esikatseluvaiheessa. Onkin superhelppoa pistää vaikka koko blogimerkinnän sisältöalue piiloon esikatselun ajaksi. Se onnistuu yksinkertaisimmillaan avaamalla lomake, jota blogimerkintä käyttää. Oletuksena yksittäinen blogimerkintä käyttää *single*-lomaketta, joten se voi olla hyvä paikka kokeilla miten tämä toimii. Single-lomakkeen sisälle voidaan laittaa tällaista:

<txp:if_comments_preview>
<txp:else />
</txp:if_comments_preview>

Okei, vaikuttaako vaikealta? Tärkein juttu tuossa on else-ehdon jälkeen oleva vaihe. Siihen laitetaan kaikki titlet ja bodyt ja postedit sun muut. Se on sitä sisältöä, jota näytetään silloin kun ei olla esikatselumoodissa. Koodiesimerkki toimii tässä blogissa näin:

<txp:if_comments_preview>
<p>Kommentoinnin esikatselun ajaksi varsinainen leipäteksti on piilotettu.</p>
<txp:else />
<h2><txp:title /></h2>
<p><txp:posted /></p>
<txp:body />
</txp:if_comments_preview>

Nyt jos sulloisin tämän sivun täyteen valokuvia, YouTube-videoita ja muuta raskasta tavaraa, voisin säästää käytettävän siirtokaistan määrässä ihan reilusti. Tätä ideaa voisi jatkokehittää laittamalla jonkun mobiililaitetunnistuksen systeemin sekaan. Textpatternin pluginihakemistossa on tietääkseni kaksikin sellaista liitännäistä, joita voisi hyödyntää tässä asiassa.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta