⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Mitkä yhtiöt maksavat osinkoa?

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014

Nordnet kertoo yhteenvedoissaan ja aamukatsauksissaan kaikenlaista sijoittamiseen liittyvää hyödyllistä. Löysin juuri Nordnetin hallintapaneelista Analyysit & uutiset -välilehden alta mahdollisuuden tilata omaan sähköpostiosoitteeseen näitä tiedotteita. Kokeilen nyt miten paljon hyödyllistä dataa heiltä tulee, kun aamukatsaus on tilattu. Aamukatsauksessa on esimerkiksi yhteenvetoja edellisen pörssipäivän nousijoista ja laskijoista ja Kompassin terävin kärki -laatikossa esitetään muutamia suosituksia, että kannattaako ostaa, myydä, vähentää vai lisätä jotakin firmaa. Esimerkiksi nyt Rautaruukkia ja Ahlstromia suositellaan myytäväksi ja Capmania ostettavaksi.

Nordnetin kautta voi löytää tietoja myös osakkeista, joista maksetaan osinkoa ja miten paljon. Maanantaina Nordnetin tyypit infosivat, että Saga Furs on nostanut osinkoaan 1,7 eurosta 2,05 euroon asti sen takia kun tulosta on tullut hyvin. Samaan aikaan Panostajan ja sen tytäryhtiön Takoman papereista ei tule nyt osinkoa lainkaan. Helsingin pörssin päälistalta osinkoa ei maksanut 27 yritystä vuonna 2012. Nordnetin Kim Lindströmin mukaan sama käytäntö jatkunee. Analyysin kirjoittajan mukaan osinkojokereita myönteisellä tavalla saattavat olla Cramo, Elecster, Fiskars, Huhtamäki, Kesla, Nokian Renkaat, Oral Hammaslääkärit, TeliaSonera, Uponor ja Wärtsilä. Nordnetin jutussa, joka ilmestyi otsikolla Osinkokauden kynnyksellä 20.1.2014, osingon korottajiin voivat lukeutua ainakin Nokia, Neste Oil, Nordea, Olvi, Pohjola Pankki, Raisio, SRV, Vacon, Viking Line sekä Amer Sports, Apetit, Norvestia, Sampo, Scanfil, Tieto ja Tikkurila.

Lisäys 22.1.2014 klo 11.19

Nordnetin tämänpäiväisen aamukatsauksen mukaan kevään 2014 parhaat osingonmaksajat ovat Nokia (0,4), Aspo (0,42), Elisa (1,3), Fortum (1,0), Orion (1,2), Citycon (0,15), TeliaSonera (2,9 SEK), Tieto (0,93), Kesko (1,5) ja Apetit (1,0). Suluissa olevat luvut ovat euroja TeliaSoneraa lukuun ottamatta. TeliaSoneran 2,9 Ruotsin kruunua on tämän päivän euroina 0,33.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta