Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Muistiinpanoja OBD-II-viestin rakenteesta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 20. kesäkuuta 2017 kello 18.31

Sparkfun.comin ja Totalcardiagnostics.comin OBD-II:ta käsittelevien sivujen mukaan on OBD-II-viestin ensimmäinen merkki kirjain, ja se kirjain on joko P, B, C tai U niin että P on yhtä kuin Powertrain (Voimansiirto). Voimansiirtoon kuuluu moottori, vaihteisto ja vaihdelaatikko. B tarkoittaa Bodya (Runkoa). Runkoon kuuluu ilmatyynyt ja ilmastointi. C tarkoittaa Chassista (Alustaa). Alustaan kuuluu ABS. Sitten U tarkoittaa luultavasti Useria (Käyttäjää).

OBD-II tarkemmin

OBD2-vikakoodissa on ensimmäisen kirjaimen jälkeen tyypillisesti vain numeroita. Sen ensimmäisen kirjaimen jälkeen numero on joko 0 tai 1. Jos se on nolla, se tarkoittaa yleisluontoista vikakoodia, mutta numeron ollessa ykkönen se on ajoneuvovalmistajan oma vikakoodi.

Kun vikakoodia luetaan vasemmalta oikealle, on seuraavaksi vuorossa joko numero väliltä 1-9 tai kirjain A-C. Tämä tarkentaa mihin ajoneuvon järjestelmään vika kuuluu. Numero 1 tarkoittaa polttoaineen ja ilman mittausta. Numero 2tarkoittaa samaa, mutta se taitaa kohdistua vain niiden syöttöjärjestelmään. Mikäli numero on 3, se tarkoittaa käynnistysjärjestelmää. Numero 4 on päästöjärjelmä. Numero 5 viittaa nopeudenhallintaan ja tyhjäkäynnin hallintaan. Numero 6 tarkoittaa ajoneuvon omaa tietokonetta. Numero 7 ja 8 puolestaan ehdottaa, että vika on vaihteistossa. Numeron ollessa 9 on vika joko vaihteistossa tai hallintalaitteissa.

Vikakoodin viimeiset kaksi numeroa kertovat tarkalleen mikä on vialla. Yleensä vikakoodi on vain muutaman sanan pituinen selitys.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Muistiinpanoja OBD-II-viestin rakenteesta" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi