⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Muistiinpanoja OBD-II-viestin rakenteesta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 20. kesäkuuta 2017 kello 18.31

Sparkfun.comin ja Totalcardiagnostics.comin OBD-II:ta käsittelevien sivujen mukaan on OBD-II-viestin ensimmäinen merkki kirjain, ja se kirjain on joko P, B, C tai U niin että P on yhtä kuin Powertrain (Voimansiirto). Voimansiirtoon kuuluu moottori, vaihteisto ja vaihdelaatikko. B tarkoittaa Bodya (Runkoa). Runkoon kuuluu ilmatyynyt ja ilmastointi. C tarkoittaa Chassista (Alustaa). Alustaan kuuluu ABS. Sitten U tarkoittaa luultavasti Useria (Käyttäjää).

OBD-II tarkemmin

OBD2-vikakoodissa on ensimmäisen kirjaimen jälkeen tyypillisesti vain numeroita. Sen ensimmäisen kirjaimen jälkeen numero on joko 0 tai 1. Jos se on nolla, se tarkoittaa yleisluontoista vikakoodia, mutta numeron ollessa ykkönen se on ajoneuvovalmistajan oma vikakoodi.

Kun vikakoodia luetaan vasemmalta oikealle, on seuraavaksi vuorossa joko numero väliltä 1-9 tai kirjain A-C. Tämä tarkentaa mihin ajoneuvon järjestelmään vika kuuluu. Numero 1 tarkoittaa polttoaineen ja ilman mittausta. Numero 2tarkoittaa samaa, mutta se taitaa kohdistua vain niiden syöttöjärjestelmään. Mikäli numero on 3, se tarkoittaa käynnistysjärjestelmää. Numero 4 on päästöjärjelmä. Numero 5 viittaa nopeudenhallintaan ja tyhjäkäynnin hallintaan. Numero 6 tarkoittaa ajoneuvon omaa tietokonetta. Numero 7 ja 8 puolestaan ehdottaa, että vika on vaihteistossa. Numeron ollessa 9 on vika joko vaihteistossa tai hallintalaitteissa.

Vikakoodin viimeiset kaksi numeroa kertovat tarkalleen mikä on vialla. Yleensä vikakoodi on vain muutaman sanan pituinen selitys.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta