⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Musk haluaa iteroida pois Teslan omituiset raot

Kirjoitettiin
Päivitettiin 18. huhtikuuta 2018 kello 10.29

Ainakin helmikuun alusta lähtien on netissä pyörinyt Teslalle epäsuotuisa autoarvostelu, jossa väitetään Teslan uudessa Model 3:ssa olevan niin suuria rakoja saumojen kohdalla, että ne voi nähdä Marsista asti. Videoitu autoarvostelu julkaistiin YouTubessa 2. helmikuuta Autoline Networkin kanavalla. Sitä videota on katseltu yli puoli miljoonaa kertaa. Arvostelu on saanut tähän mennessä 2,3 tuhatta yläpeukkua, mutta toisaalta myös 1,9 tuhatta alapeukkua. Tuollainen peukkujakauma kertoo minulle, ja minä sinulle, että Teslan sähköautoilla on tosifaneja.

”Kuinka niin tosifaneja?”

Siksi, että Tesla myy kolmea eri automallia; Roadsteria, Model X:ää ja Model S:ää.

Niiden hinnat ovat järjestyksessä 215 000, 104 830 ja 93 700 euroa.

Jos autosta maksetaan satatonnia, tai tuplasti sen verran, sen auton tulisi olla hyvälaatuinen. Laatuvirheiden puolustaminen tuon hintaluokan autossa tarkoittaa tosifaniutta. Tosifanius tarkoittaa sokeutta virheille ja halua puolustaa fanituksen kohdetta.

Elon Musk huomasi ne raot

Luulen hänen huomanneen myös puheet niistä laatuvirheistä, sillä hän — Musk on Teslan toimitusjohtaja — kirjoitti työntekijöilleen sähköpostiviestin. Siinä viestissä hän ensimmäiseksi mainitsee haluavansa nostaa autotehtaittensa tuotantokapasiteettia. Sen lisäksi hän kirjoittaa nimenomaan tarkkuudesta tällä tavalla:

Most of the design tolerances of the Model 3 are already better than any other car in the world. Soon, they will all be better. This is not enough. We will keep going until the Model 3 build precision is a factor of ten better than any other car in the world. I am not kidding.

Our car needs to be designed and built with such accuracy and precision that, if an owner measures dimensions, panel gaps and flushness, and their measurements don’t match the Model 3 specs, it just means that their measuring tape is wrong.

Some parts suppliers will be unwilling or unable to achieve this level of precision. I understand that this will be considered an unreasonable request by some. That’s ok, there are lots of other car companies with much lower standards. They just can’t work with Tesla.

Tuo lainaus on sähköpostiviestistä, joka on julkaistu kokonaisuudessaan esimerkiksi Jalopnikissa ja Electrekin jutussa.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta