⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Näin teet mainoskyltin, jolla ei ole mitään arvoa

Kun lähden asioille keskustaan, kuljen usein kevyen liikenteen väylää pitkin. Sen vieressä on vilkkaasti liikennöity autotie. Autotien ja kävelytien välissä on suuri taulu ilmoituksia varten. Siihen voi laittaa neljään–viiteen riviin mainoksia tulevista tapahtumista. Yhdelle riville mahtuu tekstiä kissankokoisin kirjaimin. Esimerkiksi jos kaupungissa järjestetään jokin konsertti tai muu tapahtuma, siitä voidaan arvatenkin maksua vastaan laittaa mainos siihen suureen ilmoitustauluun. Siinä ilmoitustaulussa näkemäni mainokset eivät ole voineet juuri koskaan tuoda asiakkaita mihinkään mainostetuista tapahtumista.

Se johtuu siitä, että mainoksessa on joko käytetty liian pientä tekstiä, liian koristeellista fonttia (kaunokirjoitusta esimerkiksi), luettavaa on ollut liian paljon, tai tekstin ja taustan välillä on ollut liian heikko kontrasti.

Koska autoilijat kulkevat 50 kilometrin tuntinopeudella ilmoitustaulun ohi, heillä ei ole montaa sekuntia aikaa tulkita mainoksen viestiä. Jos kävelytietä pitkinkin tepastellessani on mahdotonta saada selville mitä tapahtuu, missä ja milloin, lienee turvallista väittää, ettei kyseinen mainos tuo tapahtumaan yhtään autoilijaa ja vain harvoja kevyen liikenteen kulkijoita. Väitän, että kevyen liikenteen kulkijoista mainostettuun tapahtumaan saapuu vain sellaisia henkilöitä, jotka ovat:

  1. pysähtyneet ilmoitustaulun eteen saadakseen selville mitä mainostetaan
  2. saaneet selville mitä mainostetaan
  3. kiinnostuneita kyseisestä tapahtumasta
  4. heillä on mahdollisuus osallistua siihen (esim. ei ole työvuoroa tapahtuman aikaan)

Dinoworld Suomi

Jos paikkakunnalle tulee sirkus tai tivoli, tai dinosaurusshow kuten täällä Porvoossa juuri nyt, sitä tapahtumaa voidaan mainostaa vyöttämällä katuvalon tai puun ympärille kaksi pahvikylttiä. Nämä kyltit voivat olla aivan yhtä tehottomia kuin yllä mainittu suuri ilmoitustaulu. Dinosaurusshow’n käyttämät mainosplakaatit näyttävät ylimmäisenä irvistelevän dinosauruksen kuvan. Kyltin alaosassa on mustalla valkoista vasten päivämäärät ja kellonajat ja tapahtumapaikan nimi. Tämä kyltti tehoaa ainakin kävelyvauhtia ohi kulkeviin ihmisiin, kunhan he pysähtyvät katsomaan tarkemmin mistä on kyse.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta