⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Nakukuvilla kiristäminen

Kirjoitettiin
Päivitettiin 6. kesäkuuta 2015

Kirjoitan tämän blogimerkinnän lähinnä saadakseni kerrankin käyttää sanaa kompromettoida. Keltainen lehdistö kertoo kuinka suomalaisia miehiä, etenkin nuoria miehiä, kiristetään ulkomaalaisten henkilöiden toimesta. Kiristykseen liittyy miehen ja naisen välillä käytävän yhteydenpidon nauhoittaminen tai taltioiminen. Kiristäjä tallentaa esimerkiksi videokuvan tai käydyt Skype-keskustelut ja uhkaa lähettää ne kiristettävän läheisten nähtäväksi. Estääkseen julkisen nöyryytyksen ja häpeän kiristettävä suostuu kiristäjän esittämään maksuvaatimukseen. Niin ei kannata tehdä — sitä en usko hetkeäkään.

Suosittelen kiristykseen myöntymisen sijaan tallentamaan kaiken viestienvaihdon. Suosittelen sulkemaan Facebook-tilin, Twitter-tilin, YouTube-tilin, Google+-tilin ja muut sosiaalisen median palveluissa olevat käyttäjätilit. Sen jälkeen ne voi luoda uudelleen hieman eri nimimerkillä tai nimellä, jonka jälkeen omia tietoja ei kannata jakaa yhtä vapaasti kuin aikaisemmin. Kiristäjä saattaa laittaa esimerkiksi videochatin välityksellä käydyn keskustelun YouTubeen, mutta sen voi saada sieltä pois, joten omalle maineelle mitään peruuttamatonta vahinkoa ei välttämättä tapahdu.

Kiristäjällä on monta koukkua vedessä samaan aikaan. Hän ei käytä lukemattomia tunteja aikaa saadakseen rahaa yhdeltä tietyltä uhrilta. Jos netistä löytyy tuhansia höynäytettäviä miehiä, ei ole kiristäjän liiketoimien kannalta järkevää tuhrata hankalaan asiakkaaseen liiaksi aikaa.

Jos olet joutunut kiristettäväksi kompromettoivan materiaalin lähettämisen vuoksi, kannattaa oitis tallentaa kaikki kiristäjän kanssa käyty yhteydenpito tietokoneelle ja polttaa se data vaikka DVD:lle. Saatat kuukausien, ehkä vuosien päästä saada selville kuka se kiristäjä on. Sitten jos niin tapahtuu, käy repimässä hänen päänsä irti juurineen.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta