⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Nettikauppa ei ole jumissa vaikka ostoksia ei voisi tehdä Paytrailin kautta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 01.36

Vesa Sundqvistin nimissä Ylen nettisivuilla julkaistussa uutisessa kerrotaan kuinka puolet verkkokaupoista ovat olleet jumissa koko päivän. Melkoisen sensaatiohakuinen otsikko. Mietin miksi noin harhaanjohtava otsikko on voitu valita Ylen uutiseen. Ehkä he haluavat kerätä jutulleen näyttökertoja.

Otsikon mukaan puolet verkkokaupoista jumittivat koko päivän. Tällaisia epätarkkoja, suorastaan harhaanjohtavia otsikoita voi odottaa löytyvän mistä tahansa keltaisen lehdistön jutusta tai melkein mistä tahansa blogista. Otsikko on huuhaata usealla eri tavalla.

Siinä väitetään ensinnäkin kuinka puolet verkkokaupoista on jumissa. Ehkä puolet suomalaisista verkkokaupoista? Toisaalta eiväthän puolet suomalaisista nettikaupoista ole olleet jumissa koko päivää, vaan ainostaan Paytrail-maksutapa on ollut epäkunnossa. Paytrail-maksutavan ja nettikaupan väliin ei voi laittaa yhtäsuuruusmerkkiä. Lisäksi Paytrailin arvio siitä, että heidän maksutapansa on käytössä joka toisessa suomalaisessa verkkokaupassa on todellakin vain arvio.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta