Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Nettitikun numero hukassa

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 13.41

Päätin aloittaa tämän yön tutustumalla Saunalahden nettitikun toimintoihin. Se on enimmillään parin megan langaton yhteys, johon ladataan puheaikaa ennakkoon esimerkiksi netistä tai raha-automaatilta. Ostin liittymän varayhteydeksi vuodenvaihteessa. Taisin hävittää sen myyntipakkauksen ja sen mukana tulleen ohjeläpyskän, jossa on liittymän puhelinnumero. Näin ollen en voi ladata puheaikaa. Harmin paikka. Onneksi Saunalahden nettisivuilta voi tilata uuden prepaid-liittymän alle vitosella kotiovelle asti toimitettuna. Se sisältää SIM-kortin lisäksi puheaikaa kuusi euroa.

Käytän prepaid-liittymiä, sillä en pidä laskujen maksamisesta. Murehdin ehkä liikaa sitä, olenko muistanut maksaa kaikki laskut. Sen takia tuo nettitikku vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Maksan kun haluan. En puoli vuotta sitten älynnyt miten silminnähtävästi isompi latenssi siinä on kuin langallisessa liittymässä. Nettitikulla ei siis voi pelata esimerkiksi Red Orchestraa tai muita vastaavia pelejä, joissa pingin koolla on väliä. Langattomassa yhteydessä pingi poukkoilee yllättävän paljon, tai jos se ei tee niin, on täällä Porvoon keskustan alueella pinkiponki parhaimmillaankin 200 millisekunnin tienoilla.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1285 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi