⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Nolo Facebook-kalasteluviesti

Sähköpostilaatikkooni kilahti luultavasti automaattisella käännösongelmalla loihdittu tietojenkalasteluviesti, jossa kerrottiin minun, hyvän Facebook-käyttäjän, olevan heidän vuoden 2013 Facebook Rewards -voittaja. Tuossa kahden vuoden välein tehtävässä valinnassa annetaan miljoona dollaria tuosta vaan. Aika hienoa!

Tietysti tuon miljoonan dollarin palkinnon saaminen edellyttää sitä, että lähetän sähköpostiosoitteeseen toddjackson712@outlook.com nimeni, kansalaisuuteni, nykyisen asuinmaani, ikäni, puhelinnumeroni, ammattini ja selvityksen siitä kuinka kauan olen käyttänyt Facebookia. Viesti tuli sähköpostiosoitteesta loveus@esosaonline.com. Tietysti lähettäjän osoite on voitu väärentää. Niin varmaan onkin tehty.

Fisusteluviestissä on ensimmäinen kirjoitusvirhe viestin otsikossa ja samaa kaavaa noudatetaan viestin halki. Rahapotti on ilmoitettu muodossa 1.000.000 dollaria. Suomessa ei käytetä pisteitä "massien" yhteydessä. Lukijan luottamusta yritetään herättää mainitsemalla erä- ja viitenumero, jotka eivät tietenkään tarkoita mitään, koska kuka tahansa voi tehdä vaikka minkälaisia numeroita ja viitteitä.

Älä vastaa tuohon viestiin jos sähköpostilaatikkoosi tuli samanlainen.

Tietoa kirjoittajasta