⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Nordean palvelumaksut

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014

Koska on vielä melkoisen hämärää enkä siksi viitsi lähteä keräämään videokuvaa YouTube-kanavalleni erästä Porvoo-aiheista videota varten, esittelen ajatuksiani pankkien palvelumaksuista. Olen näemmä nyt niin vanha setämies, että joudun maksamaan kuukausittain Nordea-pankin palveluista. Aikaisemmin Check-in-asiakkaana olen saanut hommailtua ilmaiseksi, sillä Visa Electron ja nettipankin tunnarit ovat olleet maksuttomat. Nyt Nordea on ryhtynyt veloittamaan päivittäispalveluiksi kutsumistaan itsestäänselvyyksistä jonkin verran.

Näyn olevan Nordeassa kanta-asiakas. Se tarkoittaa yhden euron suuruista säästöä päivittäispalveluista. Visa Electron -kortti maksaa 2 euroa kuukaudessa. Nettipankin tunnukset maksavat 3 euroa kuukaudessa. Tuosta vitosen summasta vähennetään 1 euro kanta-asiakasetuna. Näin ollen neljä euroa 12 kertaa vuodessa tarkoittaa 48 euroa. Ilman kanta-asiakkuutta se olisi 60 €.

Luulen olevani kanta-asiakas Nordeassa, koska pidän siellä jonkin verran rahaa jemmassa yllättäviä tilanteita varten. Se, että säilytän rahaa Nordeassa jollakin säästelytilillä tai talletustilillä tarkoittaa pientä talletuskorkoa. Se maksetaan kerran vuodessa. Harmillisesti myös talletuskorosta peritään sellainen asia kuin lähdevero. Lähdevero on laskujeni mukaan 29 tai 30 prosenttia talletuskorosta. Jotta talletuskorko kattaisi käyttötilin päivittäispalveluiden kustannukset (Visa Electron ja pankkitunnukset), joutuisin keräämään Nordean EtuTilille kymmeniä tuhansia euroja.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta