Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Nuummiitti

Kirjoitettiin
Päivitettiin 19. toukokuuta 2015 kello 05.29

Tämä kirjoitus on jatkoa maaliskuussa kirjoittamalleni Omituinen kivi, osa 2 -jutulle. Geologian tutkimuskeskuksen vuonna 1993 julkaisemassa selostuksessa, jossa kerrotaan Paltamosta löydetystä nuummiittiesiintymästä, arveltiin nuummiitin raakakivikilohinnan sijoittuvan 250–500 Suomen markan tienoille. Samassa PDF-formaatissa julkaistussa raportissa mainitaan helsinkiläistä raakanuummiittia myydyn jopa 3000 markan kilohintaan. Minulla saattaa olla hallussani noin 1,5 kilogrammaa nuummiittia, joten japadapaduu…

Sain hiljattain Geologian tutkimuskeskukselta vastauksen lähettämääni kivinäytteeseen. Postitse tulleessa kirjeessä kerrotaan, että löytämäni kivi ei ole moskaa eikä masuunikuonaa vaan nähtävästi nuummiittia. Kävinpä sitten poimimassa koko murikan talteen. Se vaikuttaa olevan koti keltiäisille tai joillekin sellaisille muurahaisille. Alapuolella on mötikästä ottamani kuva. Se avautuu klikkaamalla täyteen kokoonsa.

Valokuva nuummiitiksi epäilemästäni kivimurikasta Dymon digitaalivaa'alla.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Nuummiitti" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi