⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

OBDAutoDoctor

Parina viime päivänä autoni on vikuroinut luultavasti viallisen ABS-, EPS- tai ARS-virheen tai -sensorin vuoksi. Tai ehkä syy löytyy jostain muualta. Autossa vaikuttaa olevan noin miljoona osaa, jotka ikääntyvät tai vikaantuvat ja aiheuttavat meikäläiselle sellaisen tunteen, että teen töitä vain pitääkseni auton suurin piirtein läjässä. Ehkä helpointa olisi olisi ostaa iso rulla laastaria ja kääriä koko Scénic siihen.

Tutustuin aikaisemmin tamperelaisen Creosysin koodaamaan OBDAutoDoctoriin, tai oikeammin OBDAutoDoctorin kevytversioon. Nyt laitoin tilaukseen softan 40 euron täysversion. Tuo ohjelma on saatavilla mm. Nokia Storesta. Softa toimii ainakin kännykällä ja myös Windowsilla. Testasin sitä Bluetoothin avulla vikakoodinlukijaan, jonka tyrkkäsin keskikonsolin alta löytyvään OBD-porttiin.

Langattoman OBD-lukijan ELM327 Bluetooth) tilasin joitain kuukausia aiemmin e-ville.comista hieman yli parinkympin hintaan. Samasta paikasta tilasin myös jonkinlaisen kojelautakameran. Sitä en tosin ole vielä ehtinyt testata kun ei riitä kärsivällisyys imukupittaa kiinnityskappaletta tuulilasiin.

OBDAutoDoctorin lisenssiä en ole saanut vielä — maksoin sen Nordeasta heidän suomalaiselle pankkitililleen. Ehkä he katsovat manuaalisesti läpi onko maksu tullut ja ehkä eivät viitsi istua koneella viikonloppuisin allekirjoittaneen tapaan.

Valokuva miniläppäristä, kännykästä ja OBD-vikakoodinlukijasta.
Kuvassa OBD-lukulaite ja OBDAutoDoctor käynnissä miniläppärissä ja kännykässä.

Tilasin OBDAutoDoctorin nimenomaan siksi, että haluan selvittää onko mahdollista nähdä löytyykö sillä vikakoodeja. Löytyykö vikakoodia sille minkä vuoksi auto ei viitsi käyttäytyä ihmisiksi… Toivon vian katoavan itsestään. Eivät ne yleensä niin tee. Pieni toivonkipinä elää silti: ehkä vika johtuu runsaasta lumentulosta. Lumi on voinut kuorruttaa jonkin sensorin.

Tietoa kirjoittajasta