Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Oikoluku Firefoxiin

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 13.42

Voikko-oikolukuliitännäistä olen käyttänyt Firefoxissa iät ja ajat. Se on osoittautunut erinomaiseksi apuvälineeksi räikeimpien kirjoitusvirheiden hävittämiseen. Siinä vaiheessa kun Firefox päivitti itse itsensä versioon 5.0, oikolukuplugari ei ollut enää yhteensopiva. Se on jossain vaiheessa päivitetty toimimaan myös uudella Firefoxin versiolla. Liitännäisen voi ladata Verteksin sivuilta Windowsille ja Macintoshille. Huolimatta siitä, että Verteksin sivuilla listataan käyttökelpoisiksi Windows-versioiksi vain Windows 7 ja XP, liitännäinen tuntuu pelaavan hyvin myös Vistalla.

Voikko on erinomainen apuväline tekstilaatikkojen ja -kenttien sisällä olevan suomenkielisen kirjoituksen oikolukemiseen. Muitakin sanakirjoja ja kielitietokantoja löytyy Firefoxin nettisivuilla olevasta hakemistosta. Liitännäisen sanatietokantaan voi itsekin hiiren klikkauksella lisätä puuttuvia sanoja ja niiden taivutusmuotoja. Minua hieman harmittaa kun viimeisen kuukauden aikana julkaisemani uutiset sun muut ovat oman pollani oikolukemia. Kirjoitusvirheitä niistä varmasti löytyy.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi