⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Oma postilokero

Täydennetty 10.6.2021:

Postin tarjoamien PL-lokeroiden hintoihin ei näytä tulleen muutoksia viime vuoden aikana. Postilokeron perustamismaksu on nyt (Porvoossa, luultavasti muuallakin Suomessa) 200,88 € sisältäen alvia 33,88 €. Perustamismaksun alviton hinta on siis 162,00 €. Perustamismaksun lisäksi tulee ensimmäisen vuoden lokerovuokra, joka on 230,64 € sisältäen alvia 44,64 €. Lokeron alviton hinta on siis 186,00 €. Yhteensä lokero maksaa 431,52 €, josta alvia on 83,52 €.

Täydennetty 31.5.2020:

Tsekkasin tänään Posti Verkostosta miten paljon uuden lokeron avaaminen maksaa Porvoossa. Perustamismaksu on 200,88 EUR ja 12 kuukauden vuokra on 230,64 EUR. Eli loppusumma on 431,52 EUR. Nuo hinnat sisältävät 24 prosenttia arvonlisäveroa. Samat hinnat ovat kaiketi muuallakin maassa.

Täydennetty 9.7.2019:

Postilokeron hinta nousi tammikuussa 2019 niin, että se on nyt 180 euroa vuodessa.

Täydennys 6.6.2017:

Postilokeron vuokraus Postin (eli entisen Itellan) kautta maksaa tänä päivänä aika paljon. Porvoossa Kitumarketin aulassa sijaitsevasta narisevasaranaisesta lokerikosta saa oman lokeron vuodeksi 378,45 eurolla. Hintaan kuuluu arvonlisävero. Tuohon summaan sisältyy kertaluonteinen perustamismaksu 179,80€. Vuokran suuruus on 198,65€ / 12 kuukautta. Luulen PL-vuokrien olevan samoja muuallakin maassa. Porvoossa lokeroita on kolmenlaisia; Normaalikoko, Suuri ja Extra-suuri. Ennen Postin muuttamista uuteen toimipaikkaan meikäläisellä oli Extra-suuri. Muuttamisen jälkeen lokero vaihtui minulta kysymättä ”normaaliksi”. Koosta riippumatta vuokran suuruus on sama. Porvoossa suuret ja extrakoon lokerot on kaikki varattu. En viitsi enää nykyisin linkittää Postin nettisivulle, että sinä, hyvä lukija, pääsisit suoraan postilokerosivulle. Tämä sen takia, että Posti muuttaa alituiseen nettisivujensa osoitteita ja silloin tietysti linkit johtavat vain virhesivuille.

Täydennys 23.10.2016: Postipaikka vaikuttaa lopettaneen toimintansa tai se ei ota uusia asiakkaita vastaan. Vuokraosoite on puolestaan nostanut aika paljon hintojaan.

Täydennetty elokuussa 2015.

Postilokeron voi tilata Itellasta hintaan 150+132 euroa (hinnat vuodelta 2014). Siihen tulee alvi päälle. Perustamismaksu, joka maksetaan vain kerran, on 150 EUR ja vuokra 12 kuukauden ajaksi (1.1.–31.12.2014) on 132 euroa (tämäkin on vuoden 2014 hinta). Alla esittelen PL-lokeron hinnat Porvoossa. Hinnat ovat luultavasti samat muuallakin päin maata.

Keräsin nämä hinnat Itella Verkostosta elokuussa 2015. Hintoihin on siis tullut pieni korotus.

  • Postilokeron perustamismaksu: 120€ + alv. 28,8€ = 148,8€
  • Postilokeron vuokra 12 kk: 138€ + alv. 33,12€ = 171,12€

Tällä paikkakunnalla on vapaana Abloy Classic -lukituksella postilokeroita kahden kokoisena. Normaalikokoinen on noin 10–12 cm korkea. Suuren korkeus on noin 20–22 cm. Kummassakin leveys on 28–30 cm ja syvyys 32–35 cm.

Itellan postilokeron voi varata niin yritys, kotitoimiston pitäjä kuin yhdistyskin. Hintaan sisältyy postilokero-osoite ja lukollinen postilokero, johon on yksi avain. Postilokero maksetaan kerralla sopimusta tehtäessä. Sen voi tilata esimerkiksi Itellan nettisivuilla olevalla lomakkeella tai Itella Verkoston kautta.

Vuokraosoite

Beliza Oy mainostaa nettisivuillaan osoitteessa www.osoitevuokraus.fi Itellan postilokeropalvelua vastaavaa maksullista palvelua. Sitä vuokrataan yksityisille ihmisille ja yrityksille. Postipaikan tapaan myös Belizan osoitepalvelussa postilokero-osoite on tavallinen katuosoite. Tällaista osoitepalvelua Beliza tarjoaa heille, jotka tarvitsevat toimipaikan Helsingistä, eivät halua yrityspostia kotiosoitteeseen, tai jos esimerkiksi asutaan osa vuodesta ulkomailla. Beliza Oy:n vuokraosoite maksaa vuodeksi 320 euroa vuonna 2017 ja kuudeksi kuukaudeksi 240 EUR vuonna 2017. Jälleenpostituskin onnistuu hoidettavaksi esimerkiksi viikoittain tai kuukausittain kahdeksan euron kertakorvausta vastaan. Itellan ja Postipaikan palvelun tapaan myös Beliza Oy:n postilokerosta voi itse hakea lähetykset milloin vain omilla avaimilla. Belizan postilokerot sijaitsevat Helsingissä osoitteessa Porvoonkatu 5–7 kävelymatkan päässä Sörnäisten metroasemasta.

Cityvarasto

Cityvarasto.fi vuokraa postilokeroita, mutta ne kaikki sijaitsevat fyysisesti Helsingissä, Metsälässä, osoitteessa Läkkisepänkuja 7. Cityvaraston postilokeron vuokra on 19 euroa per kuukausi. Lisäksi peritään kolmen kuukauden vuokratakuun ja 20 euron avainpantin. Avainpantti peritään jokaisesta avaimesta. Lisäavaimen hinta on 10€. Cityvarastosta voi vuokrata lokeron niin yksityinen ihminen kuin yrityskin. Tämä Cityvarasto.fi on sellainen firma, jonka päätoimiala on pienvarastojen vuokraaminen, joten nämä postilokerot ovat toissijainen palvelu. Lisätietoja postilokeroista löytyy tältä nettisivulta.

Postipaikka

Varmaan lopettanut toimintansa tai ei ota uusia asiakkuuksia vastaan.

Itellan lisäksi samankaltaista postilokeropalvelua tarjoaa Postipaikka. Postipaikan Postilokero-palvelu eroaa Itellan vastaavasta siinä, että osoitteena on katuosoite eikä PL-osoite. Tällöin Postilokero-osoitetta ei voi tunnistaa postilokeroksi. Postipaikan Postilokeron voi maksaa kuukaudeksi, kolmeksi kuukaudeksi tai vuodeksi eteenpäin. Vuosihinta on 249 euroa. Kuukausihinta 29 EUR ja kolmen kuukauden jakso 75 EUR. Postipaikka tarjoaa myös anonyymiä netin välityksellä toimivaa postilokeroa. Sen voi tilata Bitcoin-valuutalla hintaan 49 EUR / kuukausi, 120 EUR / kolme kuukautta ja 450 EUR / 12 kuukautta. Postipaikan lokerot sijaitsevat Helsingin Huopalahdessa, osoitteessa Ruusutarhantie 4.

Katuosoite

Toiminnassa luultavasti, mutta missään ei ole yhteystietoja, joten osoitetta ei voi vuokrata.

Katuosoite Oy taitaa olla tässä jutussa esitellyistä palveluntarjoajista nuori. Katuosoite Oy tarjoaa yrityksille ja yksityisille ihmisille. katuosoite ja postilokeropalveluita Helsingissä ja Kuopiossa. Postilokerot voi siis varata joko Helsingistä (esim. PL 21, Helsinki) tai Kuopiosta (esim. PL 23, Kuopio). Vaikka nämä palvelut on suunnattu lähinnä yrityksille, voivat yksityiset henkilöt tilata Katuosoitteesta postin vastaanottopalvelun. Silloin henkilö voi ottaa vastaan postia nimettömästi. Hintatietoja ei ole vielä laitettu julkisesti nähtäväksi, mutta niiden pitäisi olla Itellan hintoja halvemmat. Lisätiedot osoitteesta www.katuosoite.fi.

PL ei ole Poste restante

Tämä on marraskuussa 2014 kirjoittamani täydennys. Se ei varsinaisesti liity PL-osoitteisiin, mutta haluan selventää, ettei postilokero ole synonyymi Poste restantelle.

Poste restante on sellainen merkintä, jonka kirjeen tai muun lähetyksen lähettäjä laittaa lähetyksen osoitetietoihin. Esimerkiksi Vilma Vilunki voi lähettää kirjeen Selma Setämiehelle niin, että kirjeeseen ostetaan ensin postimerkki. Sitten kirjeen päälle kirjoitetaan vastaanottajan etu- ja sukunimi. Sen alle laitetaan sanat Poste restante (vaikka tikkukirjaimin), ja noiden sanojen alle viimeiselle riville tulee postinumero ja postitoimipaikka. Eli nykyään Suomessa ei voi käyttää jotain nimimerkkiä tyyliin ”Agentti 007”, vaan lähetyksessä tulee olla sen vastaanottajan etu- ja sukunimi. Osoite voi siis näyttää tältä:

Selma Setämies
POSTE RESTANTE
06101 Porvoo

Poste restante -lähetyksen voi hakea omasta postitoimipaikasta näyttämällä henkkareita. Jos kaupungissa on useita postitoimipaikkoja, kannattaa selvittää mikä on se ns. oma lähiposti. Esimerkiksi jos kirje lähetetään Helsingin itäpuolelle, vastaanottaja saattaa joutua ravaamaan sekä Itäkeskuksen postissa että Vuosaaren postissa kyselemässä kirjettä — siis mikäli mainitsemani lähipostitoimipaikka ei ole tiedossa. Jos henkilöllisyystodistusta ei ole, lähetystä ei luovuteta. Siinä tapauksessa lähetys palautetaan lähettäjälle.

Jos Poste restantena lähetetään tavaraa jollekin firmalle tai yhdistykselle tai jollekin sellaiselle ei-luonnolliselle henkilölle, lähetyksen voi noutaa sellainen henkilö, jolla on kyseisessä organisaatiossa ns. nimenkirjoitusoikeus. Nähdäkseni firman omistaja on yleensä sellainen, jolla on tuo nimenkirjoitusoikeus. Siinäkin tapauksessa vastaanottajan on näytettävä henkilöpaperit.

Postilokero Virosta

Etsiessäni Googlesta lisää postilokeroita vuokraavia tahoja, huomasin hakutulosten joukossa Ryynänen Consultingin osoitepalvelun. Tuon yrityksen kautta voi yritys varata postiosoitteen Viron pääkaupungista Tallinnasta. Vaihtoehtoja on tällä hetkellä kolme kappaletta; kaksi ydinkeskustassa, kolmas modernissa business-keskustassa. Myös yksityishenkilö voi hankkia Ryynänen Consulting OÜ:n kautta osoitepalvelun Virosta. Sen hinta on 80€ / kuukausi jos osoitepalvelu varataan vuodeksi eteenpäin. Hinta on kalliimpi jos osoite varataan vain puoleksi vuoksi. Puolen vuoden laskutuskaudella vuokra on 100€ / kuukausi.

Tagit: , , ,

Tietoa kirjoittajasta