⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Osakeyhtiön perustaminen netissä

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä, tai YTJ lyhyemmin, toimii osoitteessa www.ytj.fi. Koska en ollut pitkään aikaan päätynyt sen etusivulle, en ollut aikaisemmin huomannut kuinka jo usean kuukauden ajan on ollut mahdollista perustaa YTJ:n sivujen kautta osakeyhtiö netissä. YTJ:n etusivulla on selkeä mainos tästä asiasta.

Mainoksen takaa paljastuu sivu, jossa kerrotaan osakeyhtiön pystyyn polkaisemisesta nettipankin tunnuksilla ja 330 euron byrokratiamaksun suorittamisella. Nettipalvelun avulla jo 1000 osakeyhtiötä on aloittanut toimintansa.

YTJ:n osakeyhtiökoneen avulla on ollut joulukuusta 2012 lähtien mahdollista perustaa oma osakeyhtiö. Palvelu avattiin joulukuun puolen välin taitteessa. 12. huhtikuuta 2013 sen kautta tuli tonni mittariin — osakeyhtiöitä on siis perustettu noin 250 kuukaudessa.

Osakeyhtiön perustaminen netissä YTJ:n kautta edellyttää suomalaista henkilötunnusta ja nettipankkitunnuksia. Perustamisilmoitus maksaa sähköisesti 330 euroa. Paperilla perustettuna se on 380 euroa.

Luultavasti keväällä 2014 julkaistaan osakeyhtiöille palvelu, jossa oy:n toiminnan loppumisesta voidaan tehdä ilmoitus netissä.

Tässä lopuksi screenshotteja siitä miltä palvelu näyttää kun siihen on kirjauduttu nettipankin tunnuksilla:

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta