⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Päivämäärän ja kellonajan muotoilua

Textpatternilla valmistetuilla nettisivuilla voidaan yksittäisiin julkaisuihin, kuten uutisartikkeleihin tai blogimerkintöihin, liittää julkaisun päivämäärä ja kellonaika. Näitä tietoja voi muotoilla joko valitsemalla sopivan vaihtoehdon Textpatternin hallintapaneelin esittämästä katalogista, tai virittää juuri omanlaisen päivämäärä- ja aikaleiman. Yksittäisten julkaisujen lisäksi tämän tiedon voi liittää myös kommenttien yhteyteen. Tuoreimmissa Textpatternin kehitysversioissa on lisäksi ollut mahdollista esittää julkaisun viimeisin muokkaushetki käyttämällä tagia <txp:modified />. Myös tuohon tagiin voi liittää omat päivämäärän ja kellonajan muotoilut.

Yksittäisen julkaisun kohdalla edellä mainittuja tietoja voi tuunata asettamalla halutut koodit format-attribuutin sisälle. Esimerkiksi näin:

<txp:posted format="%e. päivä %Bta %Y kello %H:%M" />

Tuo tulostaa esimerkiksi jotain sellaista kuin 6. päivä elokuuta 2011 kello 08:52. Tagi voidaan liittää yksittäisen julkaisun tietoja määrittelevään lomakkeeseen. Päivämäärää ja kellonaikaa voi muotoilla yksittäisen julkaisun lisäksi sen viimeisimmän muutoshetken tulostavan tagin yhteydessä näin:

<txp:modified format="%e. päivä %Bta %Y kello %H:%M" />

Samaan tapaan yksittäisen kommentin julkaisuhetken voi esittää samassa muodossa kuin edellä laittamalla comment-tyypin lomakkeeseen tällaisen:

<txp:comment_time format="%e. päivä %Bta %Y kello %H:%M" />

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta