⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Panoraamakuva

Ohjelmiston nimi on Microsoft Image Composite Editor, eli MICE. Ja homman nimi on panoraamakuvaus. Kävin aamuviideltä näpsimässä neljä valokuvaa Porvoon Raatihuoneentorilta tai Raatimiehentorilta. Kuvauspaikan nimellä ei liene merkitystä. Se on mukulakivillä päällystetty aukea/aukio, jota ympäröivät kaupat, yksityiset kodit, museo, kahvila ja jokin iso, vanha rakennus, jonka arvelen seisovan tyhjän panttina. Tuon aukean reunalle pystytin pienen kamerajalustan. Napsutin kameralla neljä valokuvaa niin, että jokaisen kuvan ottamisen jälkeen käänsin kameraa summamutikassa oikealle päin. Sitten köpöttelin kotiin, siirsin kuvat koneelle kameralta ja tiputin kuvat Microsoft Image Composite Editoriin.

Oikeastaan mitään muuta ei tarvinnutkaan tehdä! Yllättäen mainitsemani Mikkisoftan ilmainen työkalu osasi järjestellä kuvat prikulleen oikein ja osasipa se kutoa niistä saumattomalta kokonaisuudelta näyttävän panoraamavalokuvan. Se näkyy tässä alapuolella. Editoin siitä muutamia kohtia jälkikäteen, kuten kuvan keskivaiheille yläosaan ilmestyneet erittäin haaleat pallurat. Ne eivät olleet linssiheijastuksia (lens flare) vaan ohjelman aiheuttamia. Softassa siis on ehkä jokin bugi tai muuten vain parannettavan varaa.

Panoraamakuva Porvoon vanhasta torista, Raatimiehentorista.

Tuo yllä oleva panoraamakuvaksi kutsumani foto on täydessä koossaan 8136×2987 pikseliä. Sen tiedostokoko on 4,48 megatavua. Kuvasta on rajattu reunat niin, että lopputuotteesta muodostui tuollainen siisti suorakulmio.

Tietoa kirjoittajasta