⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Paras robotti-imuri

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014

Tämä on Kuluttajaviraston, tai paremminkin Kilpailu- ja kuluttajaviraston, julkaisemassa lehtijutussa esitelty asia. Juttu löytyy myös organisaation nettisivuilta. Sen otsikko on Robotti-imurit eivät selviä perustehtävästään. Kuluttaja-kehti oli testannut tuon otsikon muodostamista varten 11 roboimuria. Testitulosten mukaan vain pieni osa robotti-imureista selviää siivouksesta hyvin. Parhaat viisi robotti-imuria hoitavat hommansa vain tyydyttävästi.

Jutun mukaan kaikki robotti-imurit feilaavat sellaisella matolla, joka on pehmeä ja paksu. Siitä kyllä saadaan murut irti, pölyä ei. Lisäksi eläintenkarvoja muistuttavia kuituja eivät robotti-imurit kykene siivoamaan luotettavasti. Robotti-imurit menestyvät parhaiten kovalla lattialla. Tämä väite pitää paikkansa muiden kuin Samsungin Navibot-mallien kohdalla, joista kaksi viimeisintä mallia eivät kykene puhdistamaan pölyjä kunnolla edes paljaalta lattialta.

Kaikkein huonoin robotti-imuri oli Philipsin EasyStar. Paras oli Hooverin RBC003 Robo.com. Philipsin robottipölynimuri EasyStar FC8802/02 on tällä hetkellä Gigantissa 219 euron arvoinen. Hooverin RBC003 maksaa Gigantissa eurolleen yhtä paljon. Samsungin Navibot-robottipölynimuri VR10ATBATUB/EE maksaa Gigantissa 399 EUR ja VR10BTBATBB on hinnaltaan 349 EUR.

Gigantin nettikaupassa Samsungin tuotesivuilla on VR10BTBATBB-malli saanut asiakkaalta arvosanan 4/5. Ainoa arvostelija, nimimerkiltään PenniJenni, totesi, että Toki Pölynaattoria täytyy ainakin koira-kodissa tyhjentää joka päivä, ja eihän se ole yhtä tehokas kuin kunnon imurointi ja pesu. Gigantin nettisivuilla ei kalliimpaan Samsungin roboimuriin oltu julkaistu arvosteluita.

Tagit: , , ,

Tietoa kirjoittajasta