⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Patriootti.comin jäsenhakemuslomakkeen kräkkeröiminen

Pari päivää sitten tapahtunut Patriootti.comin jäsenhakemusten levittäminen ympäri nettiä sai meikämannen kiinnostumaan, miten rikolliset saivat tietokannan datan avattua ja listattua. Pyysinkin sen vuoksi Patriootti.comilta sähköpostitse kopiota siitä lomakkeesta, jolla prosessoidaan jäsenhakemuksia, voidakseni analysoida sen teknisen toteutuksen ja ehkä jopa löytää tietoturva-aukon.

Tähän mennessä kyseisen nettipalvelun edustajista ei ole kuulunut mitään enkä ole saanut heiltä kysymykseeni vastausta. Harmillista. Olisi ollut herkullinen tilaisuus nähdä mitä kaikkea periaatteessa hyvin toimiva lomakkeenkäsittelijä on syönyt.

Joka tapauksessa jos tuon tietomurron tehnyt taho saadaan kiikkiin, tullaan piehtaroimaan pitkään ennen kuin siitä jotain oikeustuttua syntyy. Sittenkin jos sellainen juttu pääsee syntymään, tekijöiden tuomitseminen on niin ja näin. Jos siitä sanktioita langetetaan, se tulee olemaan päänsilitystä. Ei edes tukkapöllyä. Suomen oikeuslaitos voi ajaa oikeutta janoavan tahon hakemaan sitä oikeutta jotain muuta kuin virallista väylää pitkin. Se voikin olla oikeudenmukaisinta.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta