⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Anna rahaa — näin teet PayPalin maksupainikkeesta normaalin tekstilinkin

Olen aika ajoin tarjonnut blogini lukijoille mahdollisuuden täyttää näppämistöni vasemmalla puolella sijaitsevan mukin kahvilla pitämällä esillä PayPal-maksunappia. Nappia klikkaamalla on voinut siirtyä lahjoittamaan pari kolikkoa. Sellaisen lahjoitusnappulan voi tehdä kirjautumalla PayPaliin ja valitsemalla yläreunassa sijaitsevasta menyystä Tools ja sieltä All tools, jonka jälkeen avautuvan sivun puolivälistä pitää napsauttaa PayPal buttons. Sen suora URL-osoite on tämä: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_button-management.

Maksupainikkeita voi luoda luultavasti rajattomat määrät. Ne voi tallentaa. Niitä voi muokata, pyöritellä, käännellä, väännellä, mutta ne ovat aina oletusarvoisesti HTML-lomakkeina. Niitä ei siis voi liittää esimerkiksi keskustelufoorumin ”signatuuriksi”. Samaan tapaan lahjoitusnappulan laittaminen blogikirjoituksen yhteyteen voi olla hankalaa jos blogin tekstieditori erehtyy kajoamaan lomakkeen HTML-merkkaukseen. Onneksi sen lomakkeen sijaan voi käyttää tavallista tekstilinkkiä.

Sen tekstilinkin löytäminen on aika hankalaa, mutta yritetään:

Ensimmäiseksi pitää paikallistaa se edellä mainittu PayPal buttons -sivu. Sen jälkeen joko luodaan täysin uusi lomake tai avataan aikaisemmin tallennettu sellainen. Kun halutaan käyttää aikaisemmin luotua lomaketta, klikataan My Saved Buttons ja valitaan luettelosta halutun napin kohdalta Action ja View code.

Sitten tuleekin näkyville se maksupainikkeen HTML-merkkaus. Juuri tuon sivun kohdalla voidaan valita halutaanko käyttää HTML-merkkausta vai tekstilinkkiä. Se tekstilinkki on ovelasti piilotettu Email-nimisen välilehden taakse!

Tekstilinkki vastaan HTML-lomake

Tältä näyttää PayPalin maksupainikkeen tekstilinkki:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=K76QJFGBLKXJ6

Tältä puolestaan näyttää HTML-lomake:

<form action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post" target="_top"><input type="hidden" name="cmd" value="_s-xclick"><input type="hidden" name="hosted_button_id" value="K76QJFGBLKXJ6"><input type="image" src="https://www.paypalobjects.com/en_US/i/btn/btn_donateCC_LG.gif" border="0" name="submit" alt="PayPal - The safer, easier way to pay online!"><img alt="" border="0" src="https://www.paypalobjects.com/en_US/i/scr/pixel.gif" width="1" height="1"></form>

Tietoa kirjoittajasta