⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Pebble-älykellosta teräsversio

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014

Älykello Pebblestä on julkaistu ruostumattomasta teräksestä valmistettu vaihtoehto. Sen näyttöä suojaa Corning Gorilla Glass -materiaali. Erikoisuutena tässä variaatiossa on kolmiväristen LED:ien käyttö. Teräksistä Pebbleä on saatavilla rajallinen painos hiottuna teräksenvärisenä ja mattamustana. Teräs-Pebblen hinta on nyt 249 jenkkidollaria, noin 182 euroa. Varhaisille tilaajille hintaan sisältyy toimituskulut. Terässarjan toimitukset käynnistyvät helmikuun puolen välin tienoilla.

Jokainen Pebble Steel -sarjan kello varustetaan kahdella rannekevaihtoehdolla: metallisella ja nahkaisella. Pebblessä on 5–7 päiväksi akkua, sen näyttö on kyllin voimakaskontrastinen, jotta laitetta voisi käyttää miellyttävästi päivänvalossakin.

Pebbleä myydään tietyllä tavalla vedenkestävänä, mutta Suomen Kelloseppäliitto ry:n artikkelin mukaan vaikka jokin laite on merkitty 5ATM, eli vesitiiviyttä 50 metriin saakka, se tarkoittaa Suomen Kelloseppäliitto ry:n mukaan (joo! haluan painottaa kenen mukaan) käytännössä vain roiskevesisuojausta. Pebbleä ei tarvitse ottaa ranteesta pois kun pestään kädet tai altistutaan vesisateelle.

Pebble toimii Androidin ja iOS:n kanssa. Pebblen ranneke on 22 millimetriä leveä. Laitteen perusversio (polykarbonaatti, ei Steel-sarja) painaa 38 grammaa rannekkeen kanssa. Näytön koko on kolme senttimetriä ja resoluutio 144×168 pikseliä. Näyttötekniikkana on e-paperi. Laitteessa on Bluetoothin versio 4.0, kiihtyvyysmittari, digitaalinen kompassi, valosensori, ARM Cortex–M3-prosessori, käyttöjärjestelmänä Pebble OS. Akkuna on magneettisen liitännän kautta ja USB:n avulla ladattava litiumia ja ionia ja whatnottia hyödyntävä juttu.

Pebblessä on paljon erilaisia applikaatioita, siis miniohjelmia, joiden avulla voi esimerkiksi analysoida urheilusuoritusta tai hallinnoida musiikkia silloin kun ollaan liikkeellä.

30.1.2014: Pebble Steelin toimitukset käynnistyivät tänään.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta